Druženje s optimistima

Isplati li se trošiti vrijeme sa ljudima koji iscrpljuju?

Obratite li pozornost na to kako se osjećate nakon što ste neko vrijeme proveli sa određenom osobom, doći ćete do zaključka  da je dio njenog raspoloženja prešao na vas. Druženje s vedrim, optimističnim osobama i u nama budi vedrinu i pozitivne osjećaje. I obratno – družnje s pesimističnim osobama, ‘gunđalima’ i svadljivcima umara, iscrpljuje i oneraspoložuje. I tada smo (često nesvjesni tog efekta) skloni dalje širiti te negativne vibracije.

Savjet? Pokušajte što više vremena provesti sa ‘pozitivcima’ i što je moguće više skratiti druženje sa ‘negativcima’. Živite li ili radite sa osobama koje šire negativne vibracije i teško je izbjeći ih, pokušajte preokrenuti stvar – ne dajte se uvući u frustrirajuće razgovore ili ih preokrenite u svoju korist (bolje reći opću korist). Istaknite neke pozitivne aspekte, zagrlite ‘negativca’ (ako to dopušta), ispričajte neku šalu, svoje viđenje situacije…

Ponekad niti to ne pomaže. Tada je najbolje izmaknuti se. Udaljiti se od osobe, situacije, prostora u kojem vlada turobno raspoloženje. Ako to ne možete, napravite u sebi raspoloženje vedrine. Mislite na nešto lijepo, što očekujete s radošću, ili se sjećajte nečeg lijepog što vam se bilo dogodilo. ste vladar svojih misli i osjećaja. Vi ste oni koji kažete sebi: ‘Biram vedriiju stranu ulice!’ Izbor je na vama svaki trenutak ispočetka!

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar