Ekološko uređenje doma

Zdravo i prirodno življenje…

Ekološki namještaj, netoksične boje na zidovima, tapete od recikliranog papira, predmeti od recikliranog stakla, prirodne podne obloge i dr. dio su opreme za interijer koji potiču zdravo i prirodno življenje.
Upotrebom takvih predmeta čuvamo okoliš i svoje zdravlje.
Živjeti u prostoru koji odiše prirodnim materijalima znači disati zdravije.

Living-room-with-Eco-friendly-interior-designPri dizajniranju i projektiranju ekološkog namještaja koriste se reciklirani materijali ili materijali iz obnovljivih izvora. Takav namještaj najčešće ima mogućnost fleksibilnog korištenja i prilagodbe različitim prostorima, a održavanje takvog namještaja vrlo je jednostavno. Ekološki materijali su dugotrajni, otporni, nezahtjevni i uklapaju se u gotovo svaki interijer.

Pluteni podovi su topli, mekani i jednostavno se održavaju. Pluto je materijal otporan na udarce i ogrebotine i odličan je izolator topline.
Tepisi od vune, biljnih vlakana (jute, pamuka, kokosa) dugotrajniji su od onih sintetičkih, lakše se održavaju, zadržavaju toplinu i ne sadrže štetne tvari.

Zidovi i stropovi zauzimaju največe površine u našim domovima. Zidovi obojeni prirodnim i ekološkim bojama proizvode se od organskih sastojaka, bez štetnih tvari, prozračne su i zidovi obojeni njima mogu ‘disati’. Ekološke boje za zidove posebno se preporučaju osobama koje pate od alergija.

ostavite svoj komentar