Najčešće pogreške pri uređivanju kupaonice

bathroom-1228427_640

Stručni savjeti dizajnera interijera…

Prilagodljivi budžet
Od presudne je  važnosti odrediti budžet za uređenje kupaonice te se nastojati pridržavati istoga. Uz osnovni budžet valja pridodati i dodatnih  15 do 20 % za neplanirane radove i/ili količine materijala. Ostane li vam na kraju priče viška sredstava, vjerujemo da nećete imati problema s pronalaženjem načina kako to potrošiti, dok bi suprotan scenarij bio puno manje ugodan – mogli biste ostati bez novca potrebnog za realizaciju nečeg drugoga što vam je također važno.

Štednja prostora
Pravila nalažu minimalne razmake, ali valja im pridružiti i individualne (vaše osobne) potrebe i očekivanja. U kupaonici ne važi pravilo „manje je više“ te je uz to vrlo teško naknadno stvoriti neophodan prostor. Osim toga, kupaonica je mjesto u kojem se trebamo osjećati dobro te se baviti sobom i svojom intimom, a to baš i nije lako u jako skučenom prostoru.

Detalji
Kvaliteta mase za fugiranje i lajsni za rubove detalji su kojima najčešće ne pridajemo potrebnu pažnju. Izabremo li one lošije kvalitete ili neprikladne boje, neće nam pomoći niti najkvalitetnija i najljepša keramika. Što se galanterije tiče nije loše pričekati jedno vrijeme i koristiti toaletni prostor kako bi korištenjem uvidjeli što nam treba i gdje to postaviti.

Trendovi
Ono što je danas „in“ sutra najvjerojatnije neće biti, stoga je dobro je razmišljati praktično i na duge staze. Renoviranje kupaonice nije jednostavan proces i ne prolazimo kroz njega često. Ako ste ljubitelj trendova, možete ih popratiti detaljima koji se lako mijenjaju: saponierama, kutijama za pohranu stvari, vješalicama, ručnicima, zavjesama i dr.

Boje

Kupaonica je najčešće najmanja prostorija u domu. Izbor boja ovisi o veličini, ali i o tome ima li kupaonica tijekom dana pristup prirodnom svjetlu. Savjet su mirne, tople i umirujuće boje ili, pak, neutralne sa jarkim detaljima. Ljubav prema nekoj boji uvijek možete izraziti korištenjem dodataka koji se mogu lako zamijeniti ukoliko vam dosade, npr. bojom ručnika, cvijećem, ogledalom ili dr.

Tekst: Antonija Pleša

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar