Najljepši izlasci sunca

Gdje ih možemo doživjeti…

Poznati svjetski turistički vodiči među najljepšim izlascima sunca ističu:

Sinaj u Egiptu
Ovo, vjernicima posebno važno mjesto, privlači svjetske putnike na pješačke ture u vjerske svrhe, ali i one koji žele doživjeti nevjerojatno lijep izlazak sunca, jedan od najljepših na svijetu.

Kilimandžaro u Tanzaniji
Penjanje Kilimandžarom jedna je od stvari koje svaki svjetski putnik želi napraviti. Uz nevjerojatno uzbudljiv uspon uporni penjači mogu doživjeti i jedan od najljepših, jedinstven izlazak sunca iznad obronaka  najviše planine u Africi.

Uluru u Australiji
Kameno brdo Uluru sa suncem koje izlazi u njegovoj pozadini pruža jedinstven doživljaj. Kako biste ga doživjeli morate biti spremni spavati u australskoj pustinji i ustati jako rano.
Kada nebo počne mijenjati boju od noćne, crne, preko ljubičaste, zelene i žute do plave, osvjetljavajući stijene, zaboravit ćete na trud i cijenu.

Angkor Wat u Kambodži
Angkor Wat jedan je od najvećih kompleksa hramova u svijetu i doživljaj je u bilo koje doba dana. U zoru, kada sunce izlazi, doživljaj je još intenzivniji, upečatljiviji. Očuvani hramovi privlače putnike iz cijelog svijeta, pružajući jedinstven pogled na kmersku i hinduističku arhitekturu, povijest i mitologiju.
Preporuka je svakako uzeti nekoliko dana za razgred ove destinacije.

Svalbard u Norveškoj
Od sredine travnja do kraja kolovoza u Svalbardu sunce ne zalazi. Ovo mjesto, smješteno sjeverno od arktičkog kruga, najsjevernije je naseljeno mjesto na Zemlji. Usred ponoći možete doživjeti sunce, a ovaj fenomen dodatno naglašavaju ledenjaci i snježne planine na horizontu.

ostavite svoj komentar