Odlazak s djetetom u knjižnicu

knjižnica 004

Vani pada kiša. Pred vama je još jedno pospano poslijepodne. Kako ga provesti?

Najčešći izbor su crtići, igrice na računalu, posjeti prijateljima kod kojih se naš mališan rado igra i dobro zabavlja, odlazak u neki šoping centar u nadi  će naša srećica rado poći u igraonicu i dopustiti nam da u miru popijemo kavicu ili obavimo kupnju bez dodatnih troškova u vidu slatkiša, a ponekad i neke igračke.

Kada ste zadnji puta posjetili knjižnicu u vašem kvartu?

Naši posjeti knjižnicama značajno se prorijede po završetku školovanja. Internet je knjige učinio manje potrebitima u našem životu.No, osim posuđivanja knjiga, knjižnice su pravi rasadnici dobrih stvari. Organiziraju razne radionice, čitaonice, a svome klincu možete umjesto kupovine posuditi bezbroj slikovnica i knjiga namjenjenih upravo njegovom uzrastu. Tu su i školovane knjižničarke koje rado savjetuju koju literaturu odabrati i zašto.

Osim toga, svom djetetu otkrivate jedan novi (stari) svijet.

Potičete ga na druženje s knjigama i potičete ga da ih zavoli. Dok vaše dijete bira knjigu za sebe ili dok sluša priču, vi možete u miru pročitati dnevni tisak, odabrati knjigu za sebe i kasnije zajedno sa svojim djetetom, čitati posuđene knjige.

ostavite svoj komentar