Prirodna sredstva za čišćenje – popis

green-cleaning-supplies-590kk041410(2)

Soda bikarbona

Sosa bikarbona je blago, ali učinkovito abrazivno sredstvo. poliranje i izbjeljivanje, odlična je za uklanjanje neugodnih mirisa, može se koristiti za gašenje vatre, posebno u situacijama kad se za gašenje ne smije koristiti voda (zapaljena mast i vatra na električnim uređajima), nije skupa i može se naći u pakiranjima od 100, 200 grama u trgovačkim centrima, a može biti i u većim pakiranjima.

Alkoholni ocat

Ocat je kiselina koja odlično čisti, posebno masne mrlje, dobro uklanja neugodne mirise, netoksičan je i ne ostavlja miris (miris će se osjećati dok radite s njim, ali će ubrzo nestati), nemojte ga koristiti na kamenim ili mramornim površinama, vodite računa o tome da za čišćenje koristite samo bijeli alkoholni ocat, ne vinski ili voćni.

Limun tj. limunska kiselina

Limun je jedno od snažnijih prirodnih sredstava za čišćenje, lijepo miriši , ima dezinfekcijska svojstva i zbog toga odlično čisti, limunov sok odličan je za čišćenje masnih mrlja i jake prljavštine na kuhinjskim površinama,suđu, a iza sebe ostavlja svjež miris agruma, za ribanje lonaca i tava, polovicu limuna pospite morskom soli, a oribane površine dobro isperite.

Eterična ulja

Eterična ulja od lavandina, čajavca, limuna, majčine dušice, kadulje i eukaliptusa imaju dezinfekcijska svojstva te se zbog toga mogu dodavati svim prirodnim sredstvima za čišćenje; to je malo skuplja varijanta jer 100% čista eterična ulja nisu baš jeftina; mogu se upotrijebiti za dezinfekciju zraka, površina, odjeće i pelena.

Kuhinjska sol

Sol je blago dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje, svima dostupno, poznato i jednostavno; na vlažnu spužvicu stavite malo octa i soli te istrljajte površinu koju želite očistiti.

ostavite svoj komentar