Prirodna sredstva za svjež i mirisan dom

justmakesscents-MAIN

Prirodno i lako dostupno…

Broj sredstava koje koristimo za održavanje doma sve je veći. Osim što značajno doprinosimo onečišćenju okoliša, kupovna sredstva su skupa. Uz par savjeta možete izbjeći kupovinu i imati svjež i mirisan dom.

Soda bikarbona
Osim što čisti, soda bikarbona upija neugodne mirise. Zato je vrlo prikladna za frižider (stavite u posudicu sa par kapi eteričnog ulja po želji), za kupaonicu, ormariće sa hranom i sl. Sodu možete otopiti u vod, dodati par kapi eteričnog ulja, uliti u bocu sa raspršivačem i pošpricati po zraku.

Alkoholni (bijeli) ocat
Ocat je izvrsno sredstvo za čišćenje doma i uklanjanje neželjenih mirisa. Razrijedite ga sa vodom, dodate par kapi eteričnog ulja, ulijete u bocu sa raspršivačem i njime prebrišete površine u kuhinji, kupaonici, radne površine, podove…

Eterična ulja
U 100 ml vode dodate 10-20 kapi eteričnog ulja lavande, naranče, mente, eukaliptusa, vanilije i sl. Ostavite u prikladnoj posudici (npr. u kupaonici na prozoru, na polici…) da širi mirise ili pak ulijete u bocu sa raspršivačem i povremeno pošpricate po zraku. Eterična ulja možete dodati i u posudice za ovlaživanje zraka (najčešće se nalaze na radijatoru ili na uređaju za ovlaživanje).
U mlaku vodu za pranje podnih površina ulijte 20-ak kapi eteričnog ulja lavande ili eukaliptusa. Podovi će biti dezinficirani i lijepo će mirisati.
Smjesom vode i eteričnih ulja možete prebrisati i kantu za otpatke, a na dno staviti malo sode bikarbone.

I ne zaboravite redovito prozračiti dom i pustiti svježi zrak.

ostavite svoj komentar