Razgovor

ID-100340943

Dovoljno kratak i dovoljno dug……

Promatrate li svijet oko sebe zasigurno ste primijetili kako je razgovor, a pod tim podrazumijevam kvalitetan razgovor, nešto što prakticiramo sve rjeđe…

ID-100341615Živimo ubrzano, informacije raznih vrsta dolijeću sa svih stana i svi smo kao u nekakvom letu… Nikad ovdje i sada… To se preslikava na sve što radimo, a prvenstveno na naše odnose s drugim ljudima. Ti su odnosi sve površniji jer za one dublje treba imati vremena i ulagati trud, a tko si to danas može priuštiti?

Naravno da može… Ali… Idemo iz početka.

Celeste Headlee duhovito je, pametno i u relativno kratkom vremenu opisala dobru komunikaciju odnosno razgovor.

Svoje predavanje počinje temom kako svaki razgovor ima potencijal da se pretvori u raspravu i sukob u kojem svatko brani svoje uvjerenje i ne sluša onog drugoga.

Politika, vjera, odgoj, hrana, izbor partnera, mjesto stanovanja, klimatske promjene, bilo koja tema povod je za žučne rasprave koje obično ne rezultiraju nekim posebnim zaključkom i mogu se nastavljati unedogled.

Ravnoteža između govorenja i slušanja vrlo je važan dio razgovora. Neravnoteži u tom smislu pridonosi i suvremena tehnologija. Npr. mladi će ljudi danas radije komunicirati putem poruka nego licem u lice. Tako će komunicirati i onda kad su u mogućnosti vidjeti se i razgovarati ‘uživo’.
Može li se kvalitetno komunicirati s osobama s kojima nemamo zajedničkih tema ili s osobama s kojima se ne slažemo na osobnoj razini? Da, može. Sa svakim.

Svi smo čuli upute kako treba gledati osobu koja govori, kimati glavom, potvrđivati i sl. Zaboravite. Onaj tko sugovornika uistinu sluša za tim nema potrebe. To jednostavno dođe samo od sebe. Važno je usmjeriti svoju pažnju na sugovornika, povezati se s tom osobom i pokušati razumjeti. Tada se nećete dosađivati, već ćete učiti, inspirirati se, razumjeti.

Evo što je Celeste istakla kao važno za dobar razgovor:

Biti tu i sada i ne raditi ništa drugo
Zaboravite “multitasking”. Budite prisutni, tu i sada. Ne mislite na ništa drugo. Ugasite uređaje. Ako ne želite razgovor, onda ne razgovarajte. Nemojte u razgovoru biti „na pola“.

Izbjegavati propovijedanje/pametovanje
Ne koristite razgovor kako biste izrazili svoje mišljenje. Pametovanje je dosadno. Iz svakog se razgovora može nešto naučiti, svaki sugovornik zna nešto što vi ne znate, svaka osoba ima nešto što niti jedna druga nema. Svoje mišljenje ostavite po strani i slušajte.

Postavljanje otvorenih pitanja

Pokušajte postavljati otvorena pitanja i odgovori će biti zanimljiviji. Pitate li sugovornika npr. „Jesi li bio tužan?“. Odgovor će najvjerojatnije biti samo „da“ ili „ne“. S druge strane, pitate li „Kako si se tada osjećao?“ ostavljate sugovorniku više prostora za odgovor, odgovor iz
kojeg ćete moći doznati puno više…

“Go with a flow”
Dok druga osoba govori nama dolaze svakakve misli. Treba ih pustiti da dođu i odu, ne zadržavati se na njima. Valja nam se koncentrirati na ono što govori naš sugovornik.

Biti iskren

Ako nešto ne znate, naprosto to priznajte. Nemojte pokušavati prikriti neznanje. Na duže staze to se ne isplati. Budite autentični, ono što jeste, ni više, ni manje.

Uspoređivanje
Ne uspoređujte iskustvo koje vam prepričava vaš sugovornik s nekim vašim. Nikada to nije isto. Nikada. Ne oduzimajte sugovorniku taj trenutak svojom pričom. Neka on/a priča, vi slušajte. Ne koristite razgovor za samopromociju.

Ponavljanje

Pokušajte izbjegavati ponavljanje. Često to činimo u razgovorima na poslu, s djecom, kada želimo nešto naglasiti… To je dosadno. I neproduktivno.

Izbjegavati nepotrebno detaljiziranje
Ljude ne zanima koja je točno godina bila, imena, datumi i slično. Izbjegavajte ono što nije važno za razgovor.

SlušanjeID-100299613

Od svih, ovo je najvažnije. Općenito radije govorimo nego slušamo. Dok govorimo imamo osjećaj kontrole, mi određujemo temu, mi smo u centru pažnje. Pažljivo slušanje je zahtjevno – zahtijeva trud i energiju. Lako gubimo pažnju ako nismo naučeni slušati. Bez pažnje prema onome što sugovornik govori nema razgovora. Tada nema razumijevanja.

Manje je više
Duhovita je usporedba dobrog razgovora s mini-suknjom: dovoljno kratka da zadrži pažnju , a dovoljno dugačka da pokrije što treba.
Razgovor podrazumijeva zanimanje za drugu osobu. Držati usta zatvorena, um otvoren i spreman da se zadivi, iznenadi, uči… Nećete ostati razočarani. Nikad.
Uživajte u razgovoru!

“Friends Talking In The Street After Class” - Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net
“Two Beautiful Young Woman Using Mobile Phone At Home”- Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net
“Woman With Mega Phone, Listen To Me!”- Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net  

ostavite svoj komentar