Kupnja – savjesna i ekološka

Ekološka tipka na kasi

Kupujte samo neophodno…

Veliki izbor, reklame, šarenilo i prelijepi izlozi zovu i mame nas na kupnju. Pokušajte ne nasjedati marketinškim štosevima. Kupujte samo ono što uistinu trebate. A ukoliko ste se zasitili neke stare, još uvijek upotrebljive stvari, najprije razmislite možete li ju nekome pokloniti. Kupnjom nepotrebnih stvari samo potičete konzumerizam.

Kupujte ekološki prihvatljive proizvode

Radi se o prirodnim, organskim proizvodima, u isto tako ekološki prihvatljivoj ambalaži. Takvim izborom oblikujete budućnost i osnažujete ekološke proizvođače. Istina, ti su proizvodi često skluplji od „onih drugih“, no krajnja cijena je zapravo istinska cijena koju plaćamo. Osim toga, izaberite uvijek onaj proizvod koji ima manje ambalaže ili onaj koji se nalazi u ambalaži prihvatljivijoj za recikliranje.

Reciklirajte!

Bilo da živite u stanu ili  kući, napravite malo „reciklažno dvorište“ ili „reciklažni kutak“, razvrstavajte otpad. Odvajajte plastiku, staklo, papir, metal, a ako ste u prilici odvajajte i ostatke hrane za kompost. Na taj način učite i svoju djecu o vrijednostima koje predstavlja eko-izbor.

ostavite svoj komentar