Suvremena pomagala u kućanstvu

small-kitchens

Pomagala ili kradljivci vremena, prostora, novca…?

Statistike kažu: tjedni broj sati provedenih u obavaljanju kućanskih poslova i kuhanju s napretkom tehnologije povećao se. Zašto?
S brojnim kuhinjskim pomagalima s jedne strane smo si olakšali mnoge poslove, a s druge otežali. Kako?

Kuhinja

Impresivan je broj malih i većih kućanskih uređaja koje danas nalazimo u prosječnom kućanstvu. Električna kuhala za vodu, uređaje za pripravu kave, blendere, sokovnike, sjeckalice, multipraktike, štapne miksere, obične miksere, s posudom ili bez, friteze, stolne roštilje, tostere, pekače kruha, mikrovalne pećnice, glačala…

Uz njihovu pomoć priprema hrane je jednostavnije, a jela koja pripremamo izgledaju ljepše  No, sve te uređaje treba negdje smjestiti, treba ih prati, održavati, a da ne spominjemo da su to i potrošači električne energije.

Uređaji u kućanstvu

Perilica posuđa štedi vrijeme i energiju, ali samo ukoliko je pravilno koristimo i održavamo.
Perilica rublja olakšala je pranje rublja. Danas imamo odjeće više nego ikada prije, češće ju mijenjamo i češće je u pranju i na glačanjuposebno peremo razne vrste rublja, koristimo razne deterdžente, omekšivače…  Sav taj posao oduzima jako puno vremena i energije. I sredstava.

Usisivač nam omogućava temeljitije čišćenje nego je to slučaj koristimo li metlu. No, naviknuti na čišćenje usisivačem postavili smo nove standarde čišćenja i češto puta upotrijebmo usisvač i onda kad bi dostajala metla. Vrećice za usisivače nisu jeftine, a nije niti električna energija. 

Pegla? Pegla spada među one uređaje koje koristimo redovito i tako opravdavamo njihovo držanje. Trgovine su prepune raznih modela, od kojih su neki i vrlo skupi. Znamo lii kako manipulirati rubljem kako bismo izbjegli prejako gužvanje, gotovo svaka pegla zadovoljiti će baše potrebe.

Mnoštvo uređaja koje smo kupili u namjeri da ih koristimo nakon nekog vremena sakuplja prašinu po ormarima i zatrpava naše kuhinjske površine i ormare.

Prije kupnje valja dobro razmisliti trebamo li još jedno kuhinjsko pomagalo…

 

 

 

 

ostavite svoj komentar