Tjedan ADHD-a

djeca u igri

 

Svake godine diljem svijeta obilježava se Tjedan ADHD-a. U Europi, glavni događaji bit će organizirani od 18. do 25. rujna 2011. godine.
Mnoge nacionalne i regionalne organizacije u tom tjednu organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u. Glavni simptomi ADHD-a su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost, a zastupljen je kod oko 3 – 5% školske djece. Djeca s ADHD-om često su prepoznata kao „zločesta“, „neodgojena“ i „lijena“, a zapravo pravim pristupom oni otkrivaju da su izrazito znatiželjni, maštoviti i puni energije koja se itekako dobro može usmjeriti.

Služba za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ organizira javnozdravstvenu tribinu “Savjeti roditeljima djece s ADHD/ADD”.

Predavači na tribini su prof. dr. sc. Dubravka Kocijan-Hercigonja, spec. neuropsihijatar i Vesna Hercigonja-Novković, prof. defektolog.

Tribina će se održati u četvrtak 22. rujna 2011. godine u Velikoj dvorani
Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”,
Mirogojska cesta 16 u 13,00 sati.

Udruga za razumijevanje ADHD-a „Buđenje“ organizira predavanja predsjednika Udruge Marka Fereka na temu: „Hiperaktivni sanjari – osobno iskustvo“.
Predavanja će se održati u Zagrebu, Karlovcu, Splitu i Rijeci. Predavanje govori
o različitosti svakog pojedinca te da odstupanje od normi može biti velika prednost.

Namijenjeno je roditeljima, učiteljima, odgajateljima, stručnim suradnicima
te svima čije su područje interesa djeca i mladi.

Više informacija na: http://www.stampar.hr/TjedanADHDa2011

 

 

 

 

 

 

 

ostavite svoj komentar