Zašto je seks nakon svađe tako dobar?

u krevetu

Mnogi parovi, bila njihova veza dobra ili loša, doživljavaju naročito dobar seks poslije svađe. Nagomilana napetost koju su u svađi kumulirali –  kroz seks se otpušta i oslobađa. Osim toga, poslije svađe potrebno je uložiti napor  u ‘uspješnost’ seksa koji treba učvrstiti povezanost oslabljenu svađom. Kao da si žele reći:  ’Pogledaj kako smo bliski, koliko si ljubavi možemo pružiti koliko si zadovoljstva možemo dati, doista pripadamo jedno drugom…’

Tijekom svađe, u vama se podiže razina testosterona, a taj isti hormon odgovoran je za seksualnu želju i libido. Zato je i posve normalno da se čovjek poželi osloboditi tog hormonskog viška koji se u njemu nakupio. Za vrijeme vođenja ljubavi prestanemo biti usmjereni na svađu, argumente, već nas preplavi zadovoljstvo trenutka. I sa tog stajališta odjednom kao da doživimo odmak. Prestane biti važno ono što je bilo jako važno u svađi.

S druge strane, ako je svađa nastala zbog akutnog problema koji stalno uništava vezu, teško da seks može pomoći. On je tada samo ‘zamagljivanje’ situacije. Može i tada biti dobar, ali kad završi, partnere zapljusne njihova realnost. Ne rješavanje konkretnih problema može dovesti do kraja veze ili do veze u kojoj partneri nisu zadovoljni te svoje nezadovoljstvo prenose na osobe oko sebe.

ostavite svoj komentar