Prehrana kombiniranjem namirnica

Ako se određene namirnice skupa jedu, postanu neadekvatne (koriste se nazivi trule, zagađene, toksične), odnosno ne mogu se probaviti.

Svim takvim vrstama prehrane zajednička je postavka da određene namirnice ne treba miješati u jednom obroku, nego ih treba jesti odvojeno – za svaku skupinu namirnica rezerviran je jedan obrok jer su te namirnice previše koncentrirane da bi ih tijelo moglo probaviti.

Govori se o nekim enzimima koji ne funkcioniraju skupa, a posljedice su da se ljudi prejedaju i postaju debeli. Neadekvatna prehrana ona u kojoj se istovremeno jede hrana bogata bjelančevinama i hrana bogata škrobom. Njihovo objašnjenje, za koje nema dokaza, jest kako su te namirnice previše koncentrirane da bi ih tijelo moglo probaviti. Rješenje je jesti tzv. manje koncentriranu hranu, te odvajati hranu na način da se istovremeno ne jedu bjelančevine i ugljikohidrati. Njihove su preporuke da 70% obroka trebaju sadržavati tzv. nekoncentrirane namirnice (bogate vodom), poput voća i povrća.

Čitava teorija kontradiktorna je već u osnovnim postavkama: ako se tvrdi da toliko puno hrane ne možemo probaviti, onda bi ona bila izbačena iz tijela stolicom, pa se baš i ne bismo debljali. Pretvaranje hrane u šećer u krvi ili njeno skladištenje u rezerve masti posljedica su probavljanja, a ne nemogućnosti probavljanja hrane.

ostavite svoj komentar