Suho četkanje kože

Čišćenje kože i detoksikacija…

Suho četkanje je tehnika koja nam omogućava djelotvorno čišćenje kože, našeg najvećeg oragana i istovermeno detoksikaciju unutarnjih organa.

Ova tehnika poznata je na sjeveru Europe već dugi niz godina. Suhim četkanjem kože se obnavlja. Uklanja se stara, odumrla i suha koža, sprječava prerano starenje kože, čisti se limfni sustav, pomaže kod celulita, jača imunitet, stimulira rad žlijezda, stimulira cirkulacija, poboljšava rad nervnog sustava i dr.

8_better_butt_187f7gd-187f7h3Sve što je potrebno za sugo četkanje je odgovarajuća četka, možda najbolje sa dugačkom ručkom.
Preporučujemo četke od prirodnih materijala, jer je većina četki izrađenih od sintetičkih materijala previše gruba i mogu oštetiti kožu.
Četku nakon četkanja treba ostaviti na suhom mjestu, a jednom tjedno i oprati sapunom.

U nedostatku četke može poslužiti i spužva od prirodnih materijala ili malo grublji ručnik (rukavica).

Četkanje se vrši ‘na suho’, a nakon četkanja tuširanjem se ispire stara koža i toksini koji se oslobađaju iz tijela tijekom četkanja.
Dugim pokretima četkaju se noge, od stopala prema gore, zatim ruke, od šake prema ramenima, predio leđa od vrata do sredine leđa, od trtice također prema sredini i potom trbuh odozdo prema gore, prema srcu. Na taj način usmjeravamo limfu prema srcu. Četkanje u suprotnom smjeru nije preporučljivo.

Četkanje bi trebalo trajati cca 15 minuta, ali ako se to napravi i u kraćem vremenu imati će pozitivne učinke o kojima smo pisali na početku teksta.
Četkanje kože trebalo bi vršiti svaki dan, najbolje odmah ujutro, prije tuširanja.

Što se pritiska i jačine četkanja tiče, preporuka je raditi to na način koji osobi odgovara. Obično su to u početku malo nježniji pokreti, a postepeno sve jači. Na dijelovima tijela gdje je koža zadebljana (tabani) treba četkati malo čvršće dok mjesta sa tanjom kožom treba četkati nježnije, a mjesta gdje je koža oštećena (rane, posjekotine, infekcije, osipi i sl.) treba izbjegavati.

Osobama koje pate zbog celulita preporuča se kritičnim dijelovima tijela posvetiti više vremena. Za zadovoljavajuće rezultate treba biti uporan i redovito obavljati suho četkanje na problematičnim dijelovima.

Nakon četkanja slijedi tuširanje. Preporuka je obaviti hladno-vruće tuširanje: na par sekundi pustiti vruću vodu (koliko osoba može izdržati), zatim par sekundi pustiti hladnu vodu, ponoviti tri puta i završiti hladnom vodom. Ovakav način tuširanja potiče cirkulaciju i izlučivanje toksina iz tijela.
Oprez! Srčanim bolesnicima ne preporuča se vrući tuš.

Nakon tuširanja u kožu treba umasirati neko prirodno ulje (maslinovo, bademovo, sezamovo…).

Pogledajte kako se to radi…

 

ostavite svoj komentar