Alaun – deo kristal

Zatvara pore i ima snažno antibakterijsko djelovanje.

Ovaj proizvod je onakav kakav je u prirodi: izvorni, neobrađen, u djevičanski čistom obliku. Nikakvim postupcima niti rukovanjem nije mu promjenjen sastav i njegova prirodnost. Alaun je zabilježen kao sredstvo poslije brijanja još prije nekoliko tisuća godina u Grčkoj, Egiptu, Babilonu, jer zatvara pore i ima snažno antibakterijsko djelovanje. Koristi se i kao prirodni dezodorans te kao sredstvo protiv prekomjernog znojenja ispod pazuha, stopala, za tijelo, ZA intimnu mušku i žensku higijenu.

Može se upotrebiti umjesto losiona poslije brijanja.

Mješavina škroba i alauna naziva se stipsa (može biti u obliku štapića, i u prahu). Najčešće se štapić stipse koristi za zatvaranje manjih posjekotina kod brijanja, a stipsa u prahu uglavnom u vojnim, planinarskim i sličnim kompletima prve pomoći za zaustavljanje krvarenja iz manjih rana. Moderna asocijacija na aluminjske proizvode je pogrešna jer alaun je aluminij-kalij-sulfat Ostali načini upotrebe: Otopljen može se staviti i u štrcaljku. Nakon tuširanja pošpricajte željeni dio. Pošpricajte stopala svako jutro prije nego što stavite obuću. Pustite da se prirodno osuši. Alaun ima svojstvo da koagulira bjelančevine, ujedno je i dezinfekcijsko sredstvo. Stoga se upotrebljava kod malih posjekotina posebice poslije brijanja. Pomaže kod zacijeljivanja manjih rana te njihovu dezinfekciju (proći lagano kristalom po posjekotini). Stoga se može upotrebiti umjesto losiona poslije brijanja.

– Umiruje herpes na ustima (kamenom 4-5 puta dnevno),
– Može ublažiti sve vrste svraba, kod proširenih vena psorijaze, tjemena,
– Ima antibaktrijsko djelovanje,
– Ima adstrigentno djelovanje (smiruje upale),
– Skida sa ruku miris luka, ribe, i sl,
– Može biti koristan protiv akni,
– Rastopljen u vodi u razblaženom obliku liječi upale zubnog mesa i grla.

PRANJE NOGU
Ako se boluje od dijabetesa pranje stopala je vrlo važno. Postupak: U tri litre mlake vode s dvije pune žlice, namakati stopala svakodnevno 20 minuta za one koji nemaju rane, za one koji imaju rane maksimalno vrijeme namakanja (svaki drugi dan) je 4 minute.Vrlo važno je da za to vrijeme noge močite do koljena.Kožu bez rana pustiti da se prirodno osuši, kožu sa ranama nježno osušiti čistim pamučnim ručnikom

ZA OTEČENE I UMORNE NOGE SA ŽULJEVIMA
Postupak: Dvije žlice rastopljenog kristala u tri-do pet litara vode(za osobe sa proširenim venama voda treba biti mlaka). Namakati noge otprilike 5-25 minuta. Za to vrijeme neprestano močiti noge do koljena ili još bolje do prepona. Ovim postupkom se uklanja ujedno i neugodan miris nogu.

KUPKA
Djelomična kupka se upotrebljava za ublažavanje smetnji kod hemeroida, upale mokračnog trakta, spolni herpes. Upotrebiti jednu ili pola žlice u malo mlake vode u bideu ili posudi, mješati i ostati ako je moguće oko 10 minuta s umočenim bolnim djelom. Nakon toga osušiti ili pustiti da se prirodno osuši.

INTMNA NJEGA
Usitnjen i u obliku praha služi za intimnu mušku i žensku higijenu. Upotrijebiti pola žlice mlake ili tople vode,osušiti ili pustiti da se prirodno osuši.

UPOZORENJE: Ako se pojavi alergijska reakcija prestati koristiti. Ne piti jer služi kao srestvo za povraćanje. Nemojte ga položiti ili pokapati njime mramorne površine (ostavlja tragove).

ostavite svoj komentar