Arganovo ulje u kozmetici

Zbog visokog udjela antioksidansa (vitamin E, nezasićene masne kiseline i fitosteroli) prikladno je i za masnu kožu i kožu sklonu aknama i pretjeranom lučenju sebuma. Ima sposobnost kontrole lučenja sebuma i poboljšava izgled masne i mješovite kože. Ne začepljuje pore i vrlo se brzo upija. Arganovo ulje regenerira hidrolipidni sloj kože, neutralizira slobodne radikale i štiti vezivno tkivo. Sprječava sušenje kože i gubitak elasticiteta pa je koža nakon upotrebe mekša i zategnutija. Visoki udio vitamina E pomaže i regeneraciju ožiljcima oštećene kože.

Koristi se i za njegu kose. Pojačava rast kose, štiti kosu od pucanja i čini ju sjajnom. Upotrebljava se i za jačanje krhkih noktiju kao i za njegu osjetljive dječje kože.
Pri kupovini treba biti oprezan jer se na policama trgovina nalaze i proizvodi s niskim koncentracijama arganovog ulja što njihovu djelotvornost čini upitnom.
Preporuka je kupovati hladno prešano, nerafinirano, s certifikatom.

U kombinaciji s dodatnim biljnim i eteričnim uljima sličnog djelovanja, mogu se dobiti vrlo učinkovite mješavine pomoću kojih se, redovitom upotrebom, bore i ožiljci mogu bitno smanjiti. Prirodni sastojci odgovaraju koži i rezultati su stoga dugotrajni.

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar