Čist dom bez velikih troškova

Dobra organizacija

Podjela kućanskih poslova i određeno vrijeme za određene poslove štedi trud i vrijeme. Uz dobru organizaciju i podjelu zaduženje unutar obitelji, neće se događati nakupljanje poslova i prljavštine. Ono što zanemarimo, kasnije zahtijeva puno više vremena, truda, ponekad i financijskih sredstava za sanaciju ili promjenu. Mrlje je, na primjer, potrebno tretirati odmah. U suprotnom, vjerojatnije će da ćemo morati koristiti usluge kemijske čistionice ili pak kupiti neko jače (agresivnije) sredstvo za odstranjivanje mrlja.

Dobre navike

Kažu da petorica ne mogu očistiti što jedan može zaprljati. U obiteljima je često situacija upravo obrnuta – žene obavljaju većinu kućanskih poslova i bore se sa neredom koji naprave svi članovi obitelji.
Ukoliko vaši ukućani nisu voljni pomoći (a to baš i ne bi trebala biti stvar izbora) barem neka što manje odmažu. Uvedite pravila koja će vam olakšati održavanje doma. Izuvanje, pospremanje za sobom, vraćanje svake stvari na njeno mjesto i sl. Uložite novac u dobre i kvalitetne kućanske uređaje koji će vam olakšati svakodnevicu.

Prirodna sredstva

Kupovna sredstva vrlo su učinkovita no, agresivna su, skupa i štetna za zdravlje. Prirodna sredstva lako su dostupna, učinkovita su (posebno kod redovite primjene) i neškodljiva. Ocat, limun, soda bikarbona i malo eteričnih ulja dovoljno je za svakodnevno održavanje doma čistim.

Mirisan dom

Ne trebate u kupnju. Vaš dom može odisati lijepim, ugodnim i još k tome zdravim mirisom okrenete li se prirodnim sredstvima.

Image by Finmiki from Pixabay

ostavite svoj komentar