Čist dom bez velikih troškova

Dobra organizacija

Podjela kućanskih poslova i određeno vrijeme za određene poslove uštedjeti će vam i trud i vrijeme. Ukoliko se dobro organizirate, podijelite zaduženja unutar obitelji, neće vam se dogoditi nakupljanje poslova i prljavštine. Ono što zanemarite, kasnije zahtijeva puno više vremena, truda, a ponekad i novaca za sanaciju ili promjenu. Mrlje je, na primjer, potrebno tretirati odmah. U suprotnom, vjerojatno ćete morati koristiti usluge kemijske čistionice ili pak kupiti neko jače (agresivnije) sredstvo za odstranjivanje mrlja.

Dobre navike

Kažu da stotinu osoba ne može počistiti za jednim koji redovito prlja… U obiteljima je vrlo često situacija upravo obrnuta – žene obavljaju većinu kućanskih poslova i bore se sa neredom koji naprave svi članovi obitelji.
Ukoliko vaši ukućani nisu voljni pomoći (a to ne bi trebala biti stvar izbora) barem neka što manje odmažu. Uvedite pravila koja će vam olakšati održavanje doma. Izuvanje, pospremanje za sobom, svaka stvar na svoje mjesto i sl. Uložite novac u dobre i kvalitetne kućanske uređaje koji će vam olakšati svakodnevicu.

Prirodna sredstva

Kupovna sredstva vrlo su učinkovita, no agresivna su, skupa i štetna za zdravlje. Prirodna sredstva lako su nam dostupna, učinkovita su (posebno kod redovite primjene) i neškodljiva. Ocat, limun, soda bikarbona i malo eteričnih ulja dovoljno je za svakodnevno održavanje doma čistim.

Mirisan dom

Ne trebate u kupovinu. Vaš dom može odisati lijepim, ugodnim i još k tome zdravim mirisom okrenete li se prirodnim sredstvima.

ostavite svoj komentar