Đaka za školu opremite već sada

U jesen je izbor veći, ali i cijene…

Neki dan prijateljica je djetetu kupila kvalitetnu i lijepu školsku torbu u pola cijene. Radi se o prošlogodišnjoj kolekciji torbi, pa što? Vjerojatno će na nove dodati neki detalj, drugu boju i punu cijenu.

Slično je i sa ostalim potrepštinama za školu. Svakako je bolje iskoristiti sniženja i kupiti svaki mjesec nešto od potrebnoga nego dočekati jesen i kupovati sve odjedanput i to po punoj cijeni.

images (4)Posebno je teško roditeljima koji imaju više školaraca. Osim udžbenika, bilježnica i školskog pribora, treba kupiti i odjeću i obuću za hladnije doba godine. I odjeća i obuća iz prošlogodišnje kolekcije ovih je mjeseci znatno snižena. Ista priča kao i sa torbama – radi se o prošlogodišnjoj kolekciji.

Kupovina rabljene odjeće jedna je od mogućnosti. U trgovinama koje se bave takvom prodajom mogu se naći uistinu očuvani i kvalitetni komadi odjeće.

Predlažemo da, za početak, napravite popis svega potrebnog. Držeći se popisa, iskoristite svako pogodno sniženje ili akciju. Svakako preporučujemo da se držite popisa i ne kupujete dodatne stvari.

Knjige su obično najveća stavka. Bilo bi dobro početi sa raspitivanjem kod poznanika i prijatelja, u školi i na internetu, o mogućnostima zamjene ili kupovine rabljenih knjiga. Dobro je raspitati se i u antikvarijatima i na internetskim stranicama za razmjenu knjiga:
:
www.njuskalo.hr
www.udzbenici.com
www.mijenjamknjige.com – trenutno offline (ali će se ubrzo aktivirati)
www.burza.skole.hr

Pribor za školu – pernice, olovke, bojice, flomastere i sl. najbolje je kupovati u velikim cetrima. U malim knjižarama znaju biti dosta skuplji, a možda uhvatite i kakvu akciju ili sniženje.

Mnoge trgovine imaju mogućnost praćenja asortimana preko interneta i slanja newslettera sa aktualnim sniženjima pa je i na taj način (ne nužno obilaskom trgovina) moguće pratiti ponudu.

Treba iskoristiti sve navedene mogućnosti i uštedjeti gdje god je to moguće jer i sa postignutim uštedama iznosi koje moramo izdvojiti nisu mali.

ostavite svoj komentar