Dom sa srcem

Dom nije mjesto, to je osjećaj…

Osjećaj  koji imaš kad si u njemu…

Evo što feng shui kaže o tome…

Blagovaonica bi trebala biti mjesto zajedništva obitelji, posebno roditelja i djece. Poželjno je da svi članovi obitelji blaguju za stolom, zajedno, ono što je posluženo svima. Na taj način obitelj usklađuje energiju. Komunikacija je uvijek najljepši oblik razmjene energije i emocija u obitelji. Njome se neslaganja i drugi mogući problemi među članovima obitelji ublažavaju.

Spavaća soba mjesto je intimnog života para. Ljubav budi ono najbolje u nama, a ljubav između muškarca i žene posebna je i jedinstvena – ljubav jedne duše koja živi u dva tijela. Ljubav je: strpljenje, darežljivost, poniznost, razumijevanje, nesebičnost, odricanje, iskrenost i vjernost. Spavaća soba trebala bi biti njen odraz – uređena u tom duhu. Partneri bi dan trebali započinjati zajedno kad je god to moguće. Njegovati intimu i bliskost.

Dječja soba svijet je vašeg djeteta. U djetetovu sobu uvijek treba ulaziti s poštovanjem – pokucati, najaviti se. Važno je da soba odražava dijete. Poželjno je razgovore s djetetom obavljati u njegovoj sobi, igrati se u njoj, na početku dana poželjeti djetetu dobro jutro i na kraju dana zaželjeti djetetu laku noć, uz poljubac. Jedan od najljepših osjećaja koje dijete može ćutiti osjećaj je roditeljske ljubavi – brige, pažnje, nježnosti… To su izvori njegova zdravlja (psihičkog i fizičkog), resursi koje će sa sobom nositi cijeli život. Ono dijete koje je ispunjeno roditeljskom ljubavlju sretno je i zadovoljno.

Dnevni boravak mjesto je druženja – obitelji, uže i šire i prijatelja. U životu je važno imati prijatelja. Prijateljstvo treba njegovati, s prijateljima se družiti. Dnevni boravak u koji rado pozivate drage ljude kako biste se družili i razgovarali, boravak u kojem se svi osjećaju ugodno i u kojem vole boraviti, pojačat će osjećaje prijateljstva i dobru energiju u vašem domu.

Kupaonica je prostor naše intime. Mjesto je to u kojem smo posvećeni čišćenju tijela. Čovjek nije u stanju voljeti drugoga ukoliko ne voli sam sebe. Ljubav prema sebi odraz je ljubavi koju ćemo pružati drugima.
Stoga je važno voljeti se, biti zahvalan na svemu što jesmo, uživati u sebi i životu koji nam je dan.
Dobro je u ogledalu vježbati ljubav prema sebi i prihvaćanje sebe takvim kakvi jesmo, s manama i nedostacima. Poželjeti si dobro jutro, nasmiješiti se sebi, namignuti si – imati dobro društvo u kupaonici, u ogledalu.

Svakodnevnim prakticiranjem navedenoga u dom unosimo pozitivnu energiju i osjećamo se dobro u njemu.

To je taj osjećaj…

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar