Domaća zadaća prije polaska na put

Kako biste više uživali u putovanju…

Bez obzira kamo putujete, prije nego krenete na put napravite domaću zadaću – informirajte se , istražujte i napravite plan.
Internet je prepun informacija o svim mogućim destinacijama, na forumima imate priliku čitati o iskustvima drugih ljudi, o nesvakidašnjim iskustvima, čuti korisne savjete iz prve ruke, postaviti pitanja.

Korisno je informirati se o troškovima svih vrsta (transpost, smještaj, hrana, ulaznice, izleti i dr.), najboljim načinima prijevoza, lokalnim običajima, događajima u određenom periodu, klimi i dr.
Nabavite odgovarajući vodič koji će vam tijekom putovanja uvijek biti pri ruci.

Ako domaću zadaću odradite kako treba olašat ćete si putovanje. Plan obilazaka omogućit će vam da se bolje organizirate i smanjiti rizik da se neprestano žurite kako biste stigli obići sve što želite, kako se kasnije ne biste kajali jer ste nešto propustili, a omogućit će vam i malo slobodnog vremena za ‘skretanje’ sa puta.
Planiranje i dobro obavljan istraživački rad prije puta omogućit će vam da znate što se nudi i da vidite ono što želite.

Isto tako, planiranje putovanja i mjesta koja želite posjetiti važno je i zbog zaokruživanja financijske konstrukcije. Izleti, posjeti muzejima i raznim drugim turističkim atrakcijama zanju biti dosta skupi i zato je prije polaska najbolje odlučiti što želite i možete li si to priuštiti.
Mnoge je destinacije nemoguće u potpunosti upoznati kroz kratko vrijeme. Zato je bolje biti selektivan i odlučiti se za ono što vas najviše zanima. Nekome je prioritet posjetiti muzej, drugome je posjetiti najbolji restoran, otići na predstavu…

ostavite svoj komentar