Eko boje na zidovima

Za zdravo stanovanje…

Zidovi i stropovi zauzimaju najveće površine u zatvorenim prostorima i stoga je jedan od najvažnijih čimbenika, koji istovremno utječe i na ljepotu prostora i na naše zdravlje, boja na zidovima. Loš izbor može rezultirati zdravstvenim poteškoćama, neugodom i nezadovoljstvom, a da toga nismo svjesni.

Kemikalije iz boja mogu nam naštetiti tijekom samog nanošenja, ali i danima nakon toga. U bojama se nalaze otapala i organski sastojci koji lako isparavaju. Glavobolja, vrtoglavica, problemi sa očima, alergijske reakcije, pogoršani sinusitis ili astma i druge zdravstvene poteškoće, mogu biti posljedica isparavanja toksičnih tvari iz boja na zidovima.
Savjetujemo da pri kupovini pažljivo čitate deklaracije i sastojke određenih boja. Birajte boje na bazi vode i eko boje u kojima nema sintetskih otapala ( poput umjetnih smola), VOC sastojaka (Volatile Organic Compounds, dakle hlapljivi organski spojevi), mirisa i konzervansa.
Prirodne, eko boje ne ispuštaju toksične plinove, a četkice nakon bojanja možete oprati u običnoj vodi – bez upotrebe sredstava za skidanje boje.
Odabirom ekoloških boja čuvamo svoje zdravlje i čuvamo okoliš. Posebno se preporučuje zidove u spavaćim i dječjim sobama obojati prirodnim, ekološkim bojama.
Ekološke boje sadrže biljna ulja, ekstrakte i jednostavne minerale. U njihovoj proizvodnji ne nastaju toksični produkti. Biljne boje za zidove su prozračne i zidovima daju da dišu, što ispod običnih boja nikako nije moguće.

ostavite svoj komentar