Eterična ulja u borbi s celulitom

Savjeti aromaterapeuta…

U ljekarni možete kupiti polumasnu kremu ili bazno ulje (npr. lješnjaka), dodati nekoliko kapi eteričnog ulja cimeta, ružmarina, lavande, komorača, čempesa, mirte ili ananasa, s time da je cimet osnovni sastojak i napraviti učinkovito i prirodno sredstvo protiv celulita.

Na 50 g kreme ili ulja nakapamo sveukupno 10-ak kapi eteričnog ulja (jednog ili više vrsta). Jačinu kombinacije ostalih eteričnih ulja s cimetom najbolje je odrediti jačinom mirisa – ona jačina koja vam najviše odgovara najbolje će djelovati.
Kremom se namažu područja zahvaćena celulitom, lagano se utrlja i potom pusti da koža upije. Postupak se može ponoviti i dva puta. Namazane dijelove može se zamotati prozirnom najlonskom folijom, preko koje se navuku hulahopke i potom odjeća. Na ovaj način na celulit se djeluje dvojako, fizički i termički.

Ulje za drenažu možete napraviti od 50 ml nevenova ulja, 5 kapi eteričnog ulja limuna, 5 kapi ružmarina, 5 kapi naranče, 5 kapi čempresa i 5 kapi lavande.
Ovo ulje treba utrljavati u problematična područja sve do upijanja.

Blato protiv celulita napravi se od 30 g zelene gline u prahu koja se razmuti u vodi i kojoj se potom doda 5 kapi eteričnog ulja kleke, 2 kapi čempresa, 2 kapi naranče, 2 kapi ružmarina i 2 kapi eteričnog ulja limuna. Mješavina se nanosi na predjele zahvaćene celulitom, ostavi da djeluje ½ sata.

Kupka protiv masnih naslaga i celulita radi se na sljedeći način: U vodu za kupanje (ne prevruću) dodati 3 žlice soli iz Mrtvog mora, 3 kapi eteričnog ulja ružmarina, 3 kapi geranija, 3 kapi naranče i 3 kapi čempresa.

ostavite svoj komentar