Gotova jela i grickalice – ne!

Izbacite kupovanje grickalica i slatkiša; objasnite svojoj obitelji koliko je to nezdravo; radije ispecite neki biskvit i prelijte ga čokoladom ili umetnite u njega voće; ako vam se to ne da, narežite voće na ploške ili ponudite kikiriki u ljusci.

Kupujte proizvode od proizvođača, a u trgovačkim centrima kupujte njihove robne marke; na takav ćete način znati porijeklo tih proizvoda, a biti će i jeftiniji.

Izbjegavajte kupovanje sendviča, naručivanje jela, pa čak i krušnatih proizvoda u pekarama koliko god možete; na pekare može otići dosta novca iz kućnog budžeta (jer je tamo sve ‘kao’ jeftino!).

Skuplji proizvodi su u većini trgovina smješteni u visini struka, a jeftiniji su posloženi na višim, odnosno nižim policama.

Ne kupujte već gotove obroke; to je najbolji način uštede; kupovanje gotovih objeda je skupo, a nisu niti osobito ukusni.

Kasica prasica – odlučite za što želite štedjeti, i ubacujte kovanice; kad uštedite polovinu iznosa, nadodajte još polovinu i lakše ćete kupiti ono što vam je potrebno ili što ste željeli.

ostavite svoj komentar