Govor beba

Slušajte svoju bebu…

Priscilla Dunstan, bivša glazbenica, privukla je pozornost roditelja širom svijeta tvrdnjom kako može razumijeti plač novorođenčadi. Ta žena tvrdi kako postoji univerzalni jezik malih ljudi za čije razumijevanje je dovoljno naučiti pet osnovnih zvukova.
Roditelji koji uspiju razlikovati te zvukove lakše će razumijeti poruku koju dijete šalje plačem. Gospođa Dunstan uvjerava roditelje da će usvajanjem ovih razlika znatno olakšati svoj odnos sa djetetom i da će roditeljstvo postati bezbrižnije. Izdala je i DVD gdje opisuje navedenu metodu učenja jezika malih beba. Kroz film ona poučava roditelje kako razlikovati osnovne poteškoće kao što je glad, umor, neudobnost, grčevi, vjetrovi…
Na DVD-u možete pogledati i svjedočenja roditelja koji su uspjeli savladati tehniku i postigli uspjeh u razumijevanju svojih beba.
Autorica tvrdi da, kada dijete proizvodi odjednom više zvukova, treba reagirati na onaj dominantni. Vremenom i vježbanjem roditelji nauče razlikovati zvukove.
Uglavnom, roditelji koji su iskušali ovu metodu, samopouzdaniji su i manje tjeskobni jer lakše umire svoje bebe, a bebe navodno manje plaču,bolje spavaju i mirnije su.

Još nema znanstvene povrde za ovu teoriju. Ipak, puno dobrih i ohrabrujućih iskustava govore joj u prilog.

Mnogim roditeljima teško je odgonetnuti djetetov plač. Logično je da ne plaču bez razloga. Kolikim mamama se dogodilo da mrzovoljne i umorne doje dijete, a dijete i dalje plače, nezadovoljno… Možda uistinu trebamo pažljivije slušati…

Pogledajte video, možda pronađete nešto za vas u cijeloj ovoj priči…

ostavite svoj komentar