Grupna on-line kupnja

Prednosti su višestruke…

Kupovina preko Interneta postala je dio naše svakodnevice. U Hrvatskoj, a posebice u Zagrebu, strelovito raste i broji sve više korisnika i servisa koji pružaju uslugu grupne kupnje.

Ovaj sistem funkcionira na način da se prikupi određeni broj kupaca zainteresiranih za određenu ponudu kako bi se iskoristio količinski popust. U pravilu, što je veći broj kupaca i popust je veći i obratno.
Internet servis koji pruža ovu uslugu djeluje kao posrednik između prodavatelja i kupca. U dogovoru sa prodavateljem servis sastavlja ponudu – vrstu proizvoda, odobreni popust i minimalan broj kupaca kako bi se ostvario taj popust te rok trajanja određene ponude.

Kod nas postoji 60-ak portala koji pružaju uslugu grupne kupnje. Najpoznatiji među njima su Kolektiva.hr, SviPopusti, Kikiriki, Katana, KupiMe, SmiješnaCijena, DajSve, Ekupon.hr, SuperPrilika itd…

Mnogi proizvodi i usluge ovako postaju pristupačniji. Popusti na pojedine artikle i usluge dosežu 50%, nerijetko i 90%. Savjetujemo da posjetite neke od navedenih portala za grupnu kupovinu i pogledate ponudu. Zašto platiti više, ako je moguće platiti manje?

Istraživanja provedena na tu temu kažu da najviše izdvajamo za kozmetičke proizvode i usluge, za putovanja, odjeću i obuću te gastro usluge.

I na kraju, još jedan savjet : ako je nešto povoljno, to ne znači da vam treba. Svrha ovih i sličnih usluga je olakšati nam svakodnevne udare na naš kućni budžet. Nepromišljenom kupnjom nepotrebnih stvari i usluga možemo ga dodatno opteretiti.

ostavite svoj komentar