“Hiperaktivni sanjari” Marko Ferek

Knjiga o osobnom iskustvu autora koji odrasta kao dijete s ADHD-om.

Kroz svoju, i kroz priče drugih hiperaktivnih sanjara, upoznajemo unutarnji svijet (kreativnost, emocije, zaigranost) malih ljudi koji svijet doživljavaju drugačije. Korisno štivo za roditelje čija se djeca teško uklapaju u postojeći obrazovni sustav i društvo općenito. Knjiga je izdana i prevedena na tri jezika: hrvatskom, mađarskom i engleskom.

Lijen i nepažljiv ili sanjar i inventor?
Čine li te osobine jednu osobu?

U knjizi autor iznosi svoje ideje i misli o važnosti samopouzdanja u djece s karakteristikama ADHD-a. Odgovara nam na pitanje tko su hiperaktivna djeca. U glavama malih sanjara isprepliću se maštovitost, emotivnost i istraživački duh, nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost.

Knjiga progovara o osobnom iskustvu odrastanja  djeteta čiji unutarnji ritam nije bio usklađen sa školskim. Priča je to o djetetu koje je htjelo biti  kao i drugi i koje je kao odrasla osoba spoznalo svoj potencijal, oslobodilo se pritiska očekivanja, prihvatilo svoju različitost i u njoj pronašlo bogatstvo.

Knjiga nam otvara svijet hiperaktivnih sanjara i pokazuje njihovu zaigranost i kreativnost, emocije i odlučnost.

Kratki odlomak iz knjige:

Tko sam ja?

“Ja sam Marko Ferek. Onaj koji se provlačio kroz školu. Teško sam savladavao gradivo, koncentracija mi je bila slaba, bio sam nepažljiv, puno sam sanjario i bio sam hiperaktivan. Sve ove karakteristike učinile su svoje pa sam tako u jednom životnom razdoblju bio jedan od najlošijih učenika. To je imalo velik utjecaj na mene. Stekao sam lošu sliku o sebi, sve sam druge smatrao pametnijima i time korisnijima društvu i počeo sam mrziti samoga sebe. ”

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar