Hobiji i vještine mogu rasteretiti kućni budžet

Nikad ne propustite priliku da zaradite dodatan novac, a ako je to moguće preko onoga što inače volite ili znate raditi, tim bolje. Ljubitelji fotografije mogu ponuditi svoje radove Fotoliji, Shutterstocku ili Photosu ili nekom drugom servisu za kupovinu i prodaju fotografija. Zaradu od dvadesetak kuna po fotografiji ne treba zanemariti – svaki novčić se računa.

Ukoliko volite vrtlarstvo i imate osjećaj za bilje, uz malo dodatne edukacije možete ponuditi usluge uređivanja okućnica. Ukoliko imate smisla za rad s djecom možete pokušati pronaći dodatni posao čuvanja djece, pomaganja u učenju i sl.

Vještinu kuhanja možete također iskoristiti na način da ponudite takve usluge. Čišćenje stanova, kuća, održavanje, ličilački radovi, restauracija ili osvježenje starog namještaja, pomoć u kući, izrađivanje nakita, prenamjena i popravak odjeće, izrada čestitki, pečenje domaćih kolača… i još cijeli niz mogućnosti.

Neke od tih vještina i tih znanja i vama samima će uštedjeti novac (popravci po kući, održavanje, izrada igračaka, pravljenje slatkiša,popravljanje uređaja i sl.). I nemojte reći da baš za ništa od svega navedenog nemate smisla. Vjerojatnije je da niste niti probali (sami sebe uvjerili ste u tu besmislicu). Svaki čovjek ima puno darova. Možda iznenadite i sami sebe…

Mogućnosti promocije, odnosno reklamiranja su velike. Tu su društvene mreže na kojima možete prezentirati svoj rad riječima i slikom, besplatni oglasi, web stranice. Ulaganje u nove vještine i znanja je – ulaganje u budućnost. Ukoliko niste u mogućnosti platiti tečaj ili poduku za stjecanje željene vještine, pokušajte s on-line tečajevima. Mnogi od njih vrlo su dobro razrađeni i popraćeni video snimkama koje olakšavaju razumijevanje i učenje.

Najgore što možemo je sjediti i kukati. najbolje što možemo je pokrenuti se, probati, riskirati, izaći iz svoje zone komfora.
Kažu da sreća prati hrabre i odvažne!

ostavite svoj komentar