Ideje za dječje kostime

Približavaju se maškare i opet ste u nedomici: kakav kostim?

Moguće rješenje je uzeti svog mališana za ruku i prošetati trgovinama. Izbor gotovih kostima u našim trgovinama sve je veći, ali cijene kostima prilično su visoke. A tu su i razni dodaci (šminka, perike).


Druga opcija je kućna radinost. Izrada kostima može biti prilika za obiteljsko druženje i šalu, a uštedjet ćete i koju kunu.
Zavirite u ormare, pretražite stare škrinje, sigurno ćete pronaći ostatke materijala, vune, mašne, šminku, staru obuću i sa malo domišljatosti mogli biste napraviti originalan kostim za svoju princezu, batmana, vilu… Mala djeca sklona su odabrati likove koji su trenutno popularni. Malo stariji možda će se osmjeliti i pokušati biti drugačiji, jednistveni (bakice, duhovi, mumije, medicinske sestre…)

Da biste svoju djevojčicu pretvorili u princezu trebali biste pronaći neku lepršavu, dužu haljinicu na koju možete našiti ukrasne trakice, mašnice, draguljčiće, volančiće. Od malo tvrđeg papira možete napraviti krunu i na nju također zaljepiti neki svjetlucavi dio (npr iz starog nakita). U te svrhe možete se poslužiti i kolaž-papirom (za kape, šešire, krune ili masku preko očiju).
Mali batman može biti obučen u crne tajice i tamnu majicu sa plaštem od tamne tkanine. Na lice mu možete nacrtati znak batmana ili nešto slično (spidermanu paukovu mrežu).
Vaš dječak vrlo brzo može postati mali pirat uz komad crne tkanine za maramu i povez preko oka, plastični mač i malo šminke.

Stara plahta, par rezova za oči i evo malog duha.

Velika, crna (ili neke druge boje) vreća od smeća može se prekrojiti u mnogo toga…
Uz šarenu odjeću, šarenu periku, šminku i veliki crveni nos mališan se u trenu preobražava u klauna. Možete zajedno naučiti neke ‘klaunovske’ pokrete ili štoseve. Dobro su došli i dodaci u vidu šarenih loptica, koluta za vrtnju oko struka i sl.
Mali doktor/doktorica lako se postaje uz bijelu kuticu, plastični stetoskop, neke prikladne naočale i malo šminke.
Medicinska sestra postaje djevojčica obučena u bijelu suknjicu, bijele najlonke, bijele tenisice, a traku na glavi lako ćete izraditi od bijelog papira (obavezno nacrtati crveni križ).
Evo još nekih ideja…

Nije teško, zar ne?

Vaša princezs biti će presretna sa ovakvom haljinicom…

ostavite svoj komentar