Igla, konac, papir – srce!

Razvoj fine motorike i kreativnosti…

Djeca su danas rijetko u prilici koristiti iglu I konac. Šteta, jer se njihovim krištenjem razvija fina motorika, u ovom slučaju i kreativnost.
Djeca koja nemaju dobro razvijenu motoriku muče muku sa zadacima koji uključuju korištenje fine motorike prstiju i ruke kao što je npr. pisanje. Istraživanja su također pokazala da postoji snažna veza između razvijenosti motorike ruku i prstiju s razvojem govora kod djece. Razvijenost jednog proporcionalna je razvijenosti drugog. Kad zaostaje razvoj fine motorike, zaostaje i razvoj govora, iako naravno ima i iznimki.
Zato su dobro došle razne igrice prstićima, slaganje kockica i slagalica, modeliranje plastelinom, crtanje, nizanje perlica, korištenje konca i igle…

Sve to omogućit će djetetu da bez problema svlada pisanje, vezanje vezica na cipelama, rezanje škarama i druge za život potrebne vještine..
Ovo je samo jedan od primjera kako možemo poticati taj razvoj kod djeteta, uživati u zajedničkom vremenu i stvarati.
Sve što nam treba je malo tvrđi papir (tanji karton), konac u boji (deblji), igla i dobra volja. Možemo izrađivati i druge oblike, već prema željama djece.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

ostavite svoj komentar