Igračke – kamo s njima?

Igračka simo, igračka tamo…

Djeca posjeduju sve više igračaka. Roditeljima to postaje problem. Prvo, brojne su, raznih su vrsta, od vrlo velikih do onih sitnih figurica…Tu su i bicikli, role, skateovi, kacige, skije, romobili, lopte… A potom i knjige i DVD-ovi i bojice, flomasteri, tempere, plastelin…
Kamo sa svim tim stvarima?
Igračke za van obično držimo u garažama ili (ako živimo u stanu koji nema garažu) po hodnicima, zajedničkim prostorijama i sl. Drugog rješenja nema.
Što se malih igračaka tiče čarobnog rješenja nema niti za njih, ali postoje stvari koje olakšavaju život sa velikom količinom igračaka.
Prvenstveno je to red. Svaka stvar mora imati svoje mjesto.
Potom su tu kutije svih veličina, košare, police i ormari kojih nikada dovoljno. Iskoristite ih za sortiranje igračaka po nekom principu. Ukoliko se ne radi o prozirnim spremnicima na njih je potrebno nalijepiti (ili našiti) natpis sa vrstom igračaka koje sadrži.
Veliki sanduci koji mogu ujedno biti i klupe izuzetno su praktični. Djeca na brzinu u njih potrpaju igračke, a nakon toga posluže se njima kao klupom za sjedenje, ležanje, igranje i sl.
Dobra stvar je i povremeno uklanjanje jednog dijela igračaka. Dijete se nikada ne igra sa svim igračkama. Dio igračaka možete pospremiti i vratiti ih djetetu nakon nekog vremena. To djeci zna biti zanimljivo. Neke starije igračke opet im budu interesantne.
Igračke su za igranje. Ukoliko je dijete preraslo igračku, poklonite ju nekome. Možete birati između raznih dobrotvornih ustanova, domova za djecu, do čekaonica u pedijatrijskim ordinacijama i bolnicama…
Razmjenjujte igračke sa prijateljima. Djeci je obično najljepše ono što ima njihov prijatelj. Ne zazirite od posuđivanja i razmjene. Današnja se djeca brzo zasićuju novim stvarima. Ono što im je danas super, sutra neće više niti pogledati. Zato su razmjene praktične u svakom pogledu. Naravno, pod uvjetom da utvrdite pravila razmjene: mora se znati tko je kome što posudio, na koliko dugo i mora se paziti na to da se stvari vrate očuvane.

ostavite svoj komentar