Inventura sredstava i pribora za čišćenje

Impozantan je broj sredstava i pribora koje koristimo za održavanje doma. Mnogi od njih u našim domovima nađu se nakon reklama, po preporuci, kao rezultat želje da održavanje doma bude jednostavnije i učinkovitije.
Na kraju, mnoštvo ambalaže i naprava zauzima prostor u našem domu, a da ne pridonose svrsi. To znači da je vrijeme za inventuru i rješavanje onoga što nam ne koristi.

Free photos of Chore

Pregledajte što imate, riješite se praznih bočica, sprejeva, neupotrebljivih krpa i spužvica, četki i drugog pribora koji ne koristite.

Koja sredstva za čišćenje uistinu trebamo?

Za održavanje doma dovoljno je tek nekoliko proizvoda, s kojima možemo dobro očistiti sve površine u kući. Ukoliko dom održavamo redovito nema potrebe za jakim sredstvima za čišćenje.

Osnovna sredstva su:

Chore, Clean, Cleaner, Cleaning, Cleanliness, Cleanness
  • sredstvo za pranje posuđa pomoću kojega možemo ukloniti sve vrste masnih nečistoća s posuđa i s drugih površina (nakon čišćenja površina može ostati klizava i stoga ju je potrebno dobro isprati)
  • sredstvo za ribanje, za jača, tvrdokornija zaprljanja
  • univerzalno sredstvo za čišćenje za sve ostale površine koje se ne mogu prati sredstvom za posuđe ili sredstvom za ribanje (npr. za čišćenje WC-a i podova, uz oprez kod pranja drvenih površina)
  • kiselina (alkoholni ocat, limun) za uklanjanje kamenca i mrlja od urina
  • dobra krpa (najbolje su one od mikrovlakana)  

Savjetujemo izbjegavanje proizvoda (sredstava) koji sadrže anorganske kiseline, klor, parafin, fosfonate, polikarboksilate.
Plavi anđeo ili znak Europske unije za ekološki proizvod garancija su da sredstvo ne sadrži sastojke štetne za okoliš i za zdravlje.

Image by congerdesign from Pixabay 
Image by Dmitriy from Pixabay 

ostavite svoj komentar