IThome – pametan dom

Potiče energetske uštede i povećava sigurnost…

IThome je koncept modernog doma i ureda koji podrazumijeva povezivanje i kontrolu svih tehničkih sustava stanovanja u domu (ili uredu). To znači da seputem mobitela može upravljati rasvjetom, utičnicama, klima-uređajima, grijanjem, roletama, tendama, protuprovalnim sistemom, vatrodojavnim sistemom i raznim drugim dojavama (kod istjecanja vode, sos i sl.).

Korisnik putem jednostavnog klika na smartphoneu upravlja navedenim sistemima bez obzira gdje se nalazi. Ovakvo rješenje štedi energiju i povećava sigurnost i kvalitetu stanovanja. Bazira se na cloudu i wirelessu. Cloud computing je Internet-bazirano računalstvo, u kojemu se dijele resursi, softver i informacije koje se pružaju računalima i drugim uređajima na zahtjev, nešto kao električna ograda.

Aplikacija na mobitelu potrebna za IThome rješenje je besplatna. Preuzima se s App Storea za iPhone, odnosno Play Storea za Android, a IThome gateway se, koristeći GPRS komunikaciju, spaja na servere tvrtke koja pruža uslugu IThomea. Gateway sustav zahtijeva SIM karticu odgovarajućeg mobilnog operatera.

Nakon pritiska na tipku mobitela željena naredba se šalje na server i biva proslijeđana gatewayu u korisnikovu domu koji prima naredbu, odašilje ju modulu preko RF-a koji istu izvršava i pali rasvjetu, grijanje, gasi klima-uređaj i sl.
Ugradnja IThome sustava je iznimno jednostavna. Kod modula za rasvjetu ugrađuje se iza postojećih prekidača za svjetlo, malih je dimenzija i stane u razvodne kutije.

IThome sustav omogućava korisnicima sustavno gospodarenje energijom i kvalitetno upravljanje tzv.gutačima energije – brojnim uređajima koje imamo u svojim domovima i uredima i držimo ih u stand-by modeu.

IThome sustav može se nadograđivati – naknadno se može dodavati oprema već postojećoj. IThome rješenje uključuje kompletnu opremu – i hardware i software. Plaća se naknada za prvu godinu korištenja, instalacija košta oko 300-tinjak kuna, a kasnije se plaća oko 600 kuna godišnje. Postoji nekoliko različitih paketa.

IThome sustav svojim korisnicima može uštedjeti i do 30% na dijelu kućnog budžeta koji izdvajamo za energiju u svom domu.

Dodatne informacije pronađite na www.ithome.hr

ostavite svoj komentar