Izbjegavajte u kupovini…

Izbjegavajte ulaske u dućane češće od jednom tjedno; ako imate spisak, ući ćete doista jednom tjedno i kupiti sve što vam je potrebno; što više šećete među policama, više ćete stvari vidjeti i više toga će vam ‘zatrebati’.

Napravite popis prije odlaska u kupovinu – provjerite vaš meni i na popis napišite one namirnice koje nemate u kući; najskuplje stvari u kupovini najčešće su one koje neočekivano kupimo jer mislimo da bi nam mogle dobro doći, a zapravo nam ne trebaju.

Djecu nikako ne vodite sa sobom u kupovinu.

Čak i najskromnija djeca izabrat će barem neki slatkiš, a često je to i puno više; ako obavljate kupovinu radnim danom, učinite to za vrijeme treninga ili za vrijeme dječje igre kod prijatelja; možete ustati ranije i već u 7 biti u nekim velikim trgovinskim centrima; tada nije gužva i vrlo brzo možete obaviti nabavku.

Luksuzne recepte, ako već želite, isprobavajte tek jednom tjedno; opremite se nekim jednostavnim receptima koji su brzi i fini, a nisu skupi.
Možete uštedjeti i kupovanjem na internet stranicama trgovina uz poštivanje popisa – vaš tjedni račun za kupovinu će biti prepolovljen jer tako izbjegavate vidjeti ono što vam ne treba; štedite, tako da vam ni trošak dostave koji morate platiti kod nekih trgovina, ne čini kupnju skupljom.

Za vrijeme kupnje obavezno koristite kalkulator na mobitelu ili ponesite kalkulator; koliko puta vam se dogodilo da ste došli na blagajnu i ostali šokirani kada ste ustanovili koliko morate platiti.

ostavite svoj komentar