Kako predložiti partneru/partnerici bračno savjetovanje

Možda se osjećate nezadovoljno i suzdržavate se pred partnerom/icom, možda ste već porazgovarali o uzrocima Vašeg nezadovoljstva, ali problem niste riješili, možda ste ga uspjeli riješiti djelomično, ali osjećate da to nije dovoljno… Želite se obratiti stručnoj osobi, ali niste sigurni kako će Vaš partner/ica reagirati…

Za sve Vas, evo nekoliko prijedloga kako izložiti ideju o bračnom savjetovanju:

 • Volim te i želim naučiti kako možemo zajedno održavati zadovoljstvo u braku. Ponekad se čini da više nismo tako zadovoljni kao prije. Volio/voljela bih da posjetimo bračnog savjetnika. Vjerujem da nam može pomoći kako vratiti prvobitno zadovoljstvo i objasniti zašto se izgubilo jer je ljubav još uvijek tu.
 • Kada mi se nakuplja nezadovoljstvo, naša komunikacija je sve lošija i trpimo i ti i ja. Želim naučiti komunicirati s tobom bolje i tretirati  te kako zaslužuješ.  Hajdemo to zajedno naučiti. Vjerujem da oboje želimo sretan i zadovoljan brak.
 • Za sebe i tebe želim najbolje moguće opcije. Hajdemo na bračno savjetovanje da istražimo koje su to i da ih učimo provesti u naš svakodnevni život.
 • Prevažna/prevažan si mi da bi život provodili jedno pored drugog, a bili međusobno sve dalji. Molim te, hajdemo na bračno savjetovanje istražiti kako to promijeniti.
 • Želim da se volimo i da smo si međusobna podrška, želim da se gledamo sa čežnjom kao kad smo se upoznali. Jesi li ‘za’ da potražimo stručnu osobu koja će nas usmjeriti kako da to obnovimo?

Ako imate djecu, uz svaku uz ovih predloženih opcija možete navesti:

 • Time ćemo i djeci dati dobar primjer kako se za odnose bori. Pokazat ćemo im da se odnosi mogu graditi i poboljšavati. Oni će to moći jednog dana primijeniti u svom braku, a ne samo odustati od njega kada im ne bude više odgovarao.
 • Ivana i Igor Grabar
  Integrativni gestalt terapeut i logoterapeut
 • www-osobniterapeut.com
  Centar za partnerske odnose Krugovi

“Couple Lying In Bed” – Image courtesy of Ambro / FreeDigitalPhotos.net 

ostavite svoj komentar