Kako prepoznati manipulaciju?

Svaki čovjek ponekad manipulira  (svjesno ili nesvjesno) ili biva izmanipuliran. Manipulacija je prisutna u svim životnim segmentima jer gotovo sve što činimo na neki način utječe na druge ljude.

Problem nastaje kad se prijeđe granica i kad takvo ponašanje postane dominantan način ponašanja – kad manipulator svoju potrebu (ili potrebe) uvijek stavlja ispred potrebe druge osobe (ili drugih osoba), kad svojim postupanjem uspostavlja kontrolu nad drugima i njihovim ponašanjem ili to nastoji učiniti.

Prepoznavanje tehnika kojima se služe manipulativne osobe kao i njihovih karakternih osobina prvi je korak ka uspješnom suprotstavljanju takvom ponašanju odnosno takvim osobama.

Poricanje
Manipulativne osobe često će poricati da su nešto rekle ili napravile namećući pri tom „žrtvi“ osjećaj krivnje („Kako si to uopće mogla misliti?, Pa kakvo ti to mišljenje imaš o meni? Čime sam to zaslužila?“ i sl.).

Zavadi pa vladaj
Manipulativne osobe sklone su ogovaranju i zavađanju drugih kad je to u cilju postizanja nekog njihovog cilja.

Ignoriranje
Kada želi da se druga strana dodatno trudi oko njega/nje, ispunjava želje i sl. te kad želi da se druga strana osjeća krivom zbog nekog svog ponašanja manipulator će tobože izignorirati to ponašanje i na taj način postići svoj cilj – dobiti ono što želi (žrtva će biti zahvalna manipulatoru zbog toga što nije pravio/la probleme i iz zahvalnosti činiti ono što se od nje traži).

Uloga žrtve
Manipulator se voli predstavljati kao žrtva (patnik/ca). Kad postupi na neprihvatljiv način manipulator će bez problema optužiti nekog drugog za svoje postupanje, predstavljati sebe kao žrtvu i izazivati sažaljenje i davanje pomoći.

Racionalizacija
Manipulatori su vrlo vješti u prikazivanju svog ponašanja i riječi razumnim i razložnim. Neprikladno ponašanje bez problema prikazat će nužnim i opravdanim. Majstorski izvrću riječi, dogovore, obećanja, navodeći drugu stranu na samopreispitivanje. S takvim osobama često se događaju nesporazumi, nije jasno tko je što rekao, obećao, napravio.

Skretanje pažnje
Manipulatori također vrlo vješto izbjegavaju teme o kojima ne žele razgovarati. Vješto mijenjaju temu, izbjegavaju odgovore na izravna pitanja, skreću pažnju s teme i zbunjuju drugu stranu.

Krivnja
Svjesni snage osjećaja krivnje manipulatori su vrlo vješti u izazivanju istog kod svojih žrtava („Kako možeš biti tako sebična? Sve sam ti dala i ovo mi je hvala.“ Ne znam čime sam ovo zaslužio.“ i sl.).

Laganje/neiskrenost
Manipulativni ljudi uvjerljivo daju lažna objašnjenja i isprike. Koriste se lažima u kojima ima i nešto istine jer na takvu je lakše nasjesti. Vješto lažu i prezentiraju se kao iskrene i dobronamjerne osobe.

Šarmiranje
Manipulativne osobe gotovo uvijek djeluju vrlo kao simpatične, šarmantne, osobe od povjerenja. Vrlo vješto pridobivaju simpatije, često se koristeći laskanjem, tobožnjim razumijevanjem, potvrđivanjem i davanjem drugoj strani osjećaja važnosti i uvaženosti. („Da, imate pravo. Kako ste se samo toga sjetili. Cijenim vašu stručnost, Vidi se da ste osoba od povjerenja, Iskreno, nisam se ovome nadao.“ i sl.).

Zastrašivanje
Vješti manipulatori zastrašuju na suptilan, teško prepoznatljiv način, maskiran tobožnjim dobrim namjerama i brigom te kod žrtve izazivaju osjećaj zahvalnosti („Što sve ne činim za tvoje dobro. Misliš da je meni lako? Svojim ponašanjem tjeraš me da to činim.“ i sl.)

Umanjivanje
Manipulator će vješto umanjiti značaj nekog svog ponašanja za koje dobije prigovor. S lakoćom će uvjeravati drugu stranu da to nije onako kako se na prvi pogled čini (npr. „Vjerujem da to može izgledati tako, ali, vjerujte, nije. Situacija je bila dvojbena, nisam imao puno prostora za djelovanje i žao mi je što sam možda postupio lakomisleno. Ako malo razmislite…“).

„Pomaganje“
Manipulatori se vole predstavljati kao spremni pomagači. Bez problema ponuditi će svoju uslugu, podršku, pomoć, a kad ne ispune obećano s lakoćom će se opravdati ili izbjeći razgovor o tome (koristeći neke druge manipulativne tehnike iz svoje široke lepeze).

U rukavicama
Manipulatori ne rješavaju stvari direktno, nego u rukavicama – iza leđa, navodeći i instruirajući druge da kažu ili naprave nešto umjesto njih. Manipulatori jedno govore, drugo rade. Reći će ili napraviti ono što druga strana želi čuti, odglumiti razumijevanje i suosjećanje.

Egocentričnost
Manipulatori su okrenuti sebi, svojim potrebama i ciljevima. O čemu god da je riječ manipulator sebe stavlja u centar zbivanja, njemu je uvijek gore nego drugoj strani, sve se događa njemu ili njoj.

Neodgovornost
Manipulativne osobe ne preuzimaju o za sebe i svoje ponašanje. Skloni su preuzimati zasluge za dobro i svaljivati odgovornost na druge za sve loše.

Emocionalna osakaćenost
Povjeravanjem i dijeljenjem intimnih informacija manipulativna osoba predstaviti će se kao osoba od povjerenja, suosjećajna i brižna, ranjiva. To ne odražava stvarnost nego vrlo često njenu oprečnost, uvijek u službi postizanja nekog njegova/njezina cilja.

Photos courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar