Kako se boriti protiv karcinoma

Kemoterapija nije jedini način kako se boriti protiv ove bolesti. Na sveučilištu John Hopkins u Americi kažu da se borba vodi i na druge načine.

Svaka osoba posjeduje stanice raka u svom organizmu. One se ne mogu identificirati standardnim testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada liječnici kažu pacijentu da više nema malignih stanica poslije kemoterapije, to samo znači da se one testom ne mogu identificirati, jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrirati.

Potrebno je promijeniti ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem.

Šećer hrani stanice raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu tim stanicama. Zamijene za šećer su također štetne. Bolje su prirodne zamjene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuju se Bragove aminokiseline ili morska sol. Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani stanice raka.

Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa nezaslađenim soja mlijekom, stanice raka će „gladovati’. One također bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu.. Meso također sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za oboljele od raka.

Dijeta: 80%svježih namirnica, 20% kuhanih

Dijeta koja Sveučilište John Hopkins preporuča sastoji se od 80% svježeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana, uključujući grah. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbiraju i dospijevaju na stanični nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih stanica. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave stanice, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40˚C.

Izbjegavajte kavu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Poželjno je piti nezagađenu ili filtriranu vodu kako bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala, koje sadrži voda iz slavine. Proteini iz mesa se teško probavljaju i potrebno je mnogo enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina. Zidovi stanica raka prekriveni su otpornim proteinom. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove stanica raka i omogućavaju prodor obrambenih stanica koje uništavaju stanice raka. Neke materije podižu imuni sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA i dr.) i omogućavaju da obrambene stanice organizma uništavaju stanice raka.

Rak je bolest uma, tijela i duha.

Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanje. Naučite se opustiti i uživati u životu. Stanice raka ne napreduju u sredini sa puno kisika. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do stanica. Terapija kisikom osigurava uništavanje stanice raka.

Dakle,borite se svim sredstvima – na fizičkom i psihičkom nivou!

ostavite svoj komentar