Kasko osiguranje

Što ne pokriva kasko…

Kasko osiguranje vozila ne znači da ste ‘pokriveni’ u svakom slučaju. Štete nastale zbog kvara na motoru ili nekog drugog kvara poput greške u materijalu, dotrajalosti, loše konstrukcije i sl. nisu pokrivene kasko osiguranjem.
Kasko ne pokriva niti zamjenu dotrajalih dijelova koji se troše i moraju periodično mijenjati (pneumatici, metlice brisača, lamela spojke, ležajevi, remenje i dr.), znači ništa što spada u redovno održavanje vozila.
U praksi to bi značilo: istroši li vam se guma u vožnji troškove kupovine i postavljanja nove morat ćete podnijeti sami, ali ako se dogodi prometna nezgoda u kojoj je ‘nastradala’ guma na vašem vozilu, guma je tada pokrivena osiguranjem.
Isto tako, ne manje važno, osiguravateljske kuće neće vam priznati i nadoknaditi štetu koja je nastupila u trenutku kada je vozač bio pod utjecajem alkohola (osim u slučaju kada nije dogovorena odgovarajuća polica koja pokriva i tu mogućnost).

Ključevi (i rezervni) i knjižica vozila uvijek trebaju biti uz vas. Kasko osiguravatelj neće vam priznati, npr. krađu automobila, ukoliko kod sebe nemate ključeve i knjižicu.

ostavite svoj komentar