Krizna razdoblja u braku

Krize počinju sve ranije…

Istraživanja ukazuju na to da sve manje parova dočeka tradicionalno kriznu sedmu godinu braka. Parovi sa rastaju znatno ranije i u znatno većem postotku nego prije. Oko deset posto parova rastane se već nakon prve godine zajedničkog života, a najveći broj između treće i četvrte godine braka.
Razlozi?
Najveći pritisak za vezu je dolazak  djeteta u obitelj. Uz suvremeni način života i balansiranje između karijere i roditeljstva mnogi parovi ne izdrže zajedno.

Samo jedna trećina ispitanih navodi djecu kao razlog zbližavanja. Jedno od mogućih objašnjenja je i trend brzinskog odlučivanja na partnerstvo i prekratko vrijeme upoznavanja prije dolaska djeteta u obitelj.
Vremena su se definitivno promijenila. Životne okolnosti bitno su drugačije od onih od prije par desetljeća. Kako većina razvedenih nije sretna i zadovoljna razvojem situacije, preporuke je: komunicirati i dogovarati se. Postanite roditelji onda kada se osjećate spremni prihvatiti i one teže strane roditeljstva. Roditeljstvo mijenja životnu dinamiku. Zahtjeva puno više dogovora, kompromisa, pomaganja, a sve to prate i razdoblja umora, nespavanja i nervne napetosti.

ostavite svoj komentar