Kućna biljna ljekarna

Uberi, posuši, liječi se…

Svuda oko nas – oko naselja u kojima živimo, uz putove,oko naselja u kojima živimo raste veliki broj ljekovitih biljaka. Upoznati one naopćenitije ne bi trebalo biti teško. Svatko bi u svom domaćinstvu mogao imati malu kućnu, biljnu ljekarnu protiv onih bolesti i zdravstvenih tegoba koje se najčešće pojavljuju.
Prehlada, kašalj, glavobolja, gripa, proljev, zatvor, trovanje hranom, krvarenje, reuma, šećerna bolest i mnoge druge uspješno se mogu liječiti ljekovitim biljem.
Farmaceutska industrija jedina nam na tome ne bi bila zahvalna. Mi bismo uštedjeli vrijeme, izbjegli čekanje u ambulanti, hodanje po pretragama, izbjelki bismo pretjeranu konzumaciju lijekova i dali veliki doprinos svom zdravlju.
Upoznajte se sa prirodnim lijekovima, naučite kako pripremati čajeve, kako djeluje prirodna medicina i dr.

Moje iskustvo je da uvijek kući imam paketić sljezovog korijena. Odlično liječi sve oblike kašlja. Čim netko počne kašljati, natopim sljezov korijen u mlakoj vodi, ostavim ga tako preko noći, a ujutro procijedim. Pijemo se kao sirup, u nekoliko navrata tijekom dana. Oko 5 žlica tri do šest puta dnevno. To je naša mjera, ovisi o jačini kašlja. Djeluje dosta brzo. Ako ste uporni, već za 2 dana primjetit ćete meki kašalj, a zatim će do kraja tjedna nestati.
Možete u njega umočiti i štapić za uho te lagano staviti u nos i natopiti sluznicu nosa, malo ušmrknuti… vrlo je djelotvoran.

Kamilicu je odlično imati u kući za upalu očiju, a i kao čaj za smirenje. Ako dobijete ječmenac ili bilo kakvu upalu očiju, skuhajte blagu kamilicu i čistim tuferom namočenim u  nju prelazite preko očiju od vanjskog ruba očiju do korijena nosa. Za svako premazivanje treba uzeti čisti tufer.

ostavite svoj komentar