Kupnja knjiga

Isplati se uložiti malo više vremena u potragu…

Ljubitelji knjiga često kod kuće imaju vlastitu biblioteku i rado kupuju knjige. Ako ste i vi među njima dobro je znati kako najpovoljnije doći do omiljenih naslova. Knjige možemo kupiti na dobar stari klasičan način – kupnjom u knjižarama i antikvarijatima. Takva kupnja ima više prednosti jer šetnja među knjigama, razgledavanje i biranje ima svojih čari. Knjižare i antikvarijati vrlo su opremljeni i ponekad je pravi užitak tumarati između polica. Naiđe se tu i na zanimljive naslove, a imamo priliku i malo prolistati neke, osjetiti papir pod rukama…
Za neke – nezamjenjivo iskustvo. books-441866_640

Knjige možemo kupiti gotovo na svakom koraku. U kiosku, trgovini živežnim namirnicama, pošti, na štandu na placu, na buvljacima ili drugdje. Premda je izbor značajno manji nego u knjižarama i antikvarijatima cijene znaju biti vrlo privlačne, a zna se naći i rijetkih izdanja.

Svaka izdavačka kuća ima svoj web shop ili su nam na raspolaganju i niz specijaliziranih web stranica koje nude gotovo sve vrste literature (poput npr. Facebook stranice Knjiganje).

Tu su i oglasnici u kojima ljudi prodaju knjige iz vlastitih zbirki.
Ne smijemo zaboraviti i sajmove knjiga kad su cijene akcijske i kad se isplati potoršiti godišnji budžet za kupnju knjiga, za cijelu obitelj.

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar