Ledeni sladoledi – home made

Slatko, hladno, voćno osvježenje za vruće ljetne dane…

Djeca vole sladoled. Posebno one zanimljivih boja. Napravite kod kuće sladolede na štapiću za svoje klince i njihove prijatelje. Klinci će biti oduševljeni, a vi nećete morati izvojiti previše novaca. Osim toga, sladoled koji napravite sami neće sadržavati umjetne boje i ostale aditive.

Nema nekog posebnog recepta. Samo izmiješajte u blenderu voće i zaslađivač (šećer, stevia, agavin sirup ili bez zaslađivača ako je voće dovoljno slatko) . Možete dodati i mlijeko (obično kravlje, kokosovo, bademovo, sojino…). Izlijte u posudice (manje posudice od jogurta ili one kupljene baš za ledene sladolede), stavite štapiće za držanje i zaledite. Ukoliko nemate drvenih štapića, za držanje možete upotrijebiti i manju žlicu. Ako je smjesa prerijetka da bi držala štapić okomito, štapiće stavite malo kasnije, kada se smjesa stisne u zamrzivaču.
Jagode, kivi, naranče, borovnice, maline, mango, limun…Možete probati zamrznuti voćni jogurt. U njega možete dodati još malo voća pa sve zajedno izmiksati.
Osmislite svoju kombinaciju.

Sladoled od jagoda
Izmiksajte jagode uz dodatak agavinog sirupa. Kada ste postigli željenu slatkoću, to je to. Možete dodati i malo soka od limuna. Izlijte u posudice i zamrznite.

ostavite svoj komentar