Ljubav u 60-ima

A pogled sve bolji…

Starenje je poput planinarenja – što se više uspinješ, umorniji si i sve teže dišeš, a pogled – sve bolji!

U ovim smo godinama već prihvatili svoju životnu ulogu, zadovoljniji smo sobom, nešto smo stvorili, najveća opterećenja su iza nas, većina poslova obavljena. Ne moramo razmišljati o karijeri, o promjeni posla, stvarati obitelj, graditi dom…
Pod uvjetom da su naši životni uvjeti barem relativno stabilni, zrelo doba života može biti doba drugačijeg stvaralaštva, vrijeme kada se usuđujemo probati nešto novo i zašto ne – voljeti.

Istina je da seksualne potrebe u jednom životnom razdoblju dostižu vrhunac i da s godinama opadaju, no velika je zabluda kako tih potreba u poznijim godinama više nema. Seksualne potrebe mogu biti smanjene ili potisnute zbog monotonije u braku (vezi), umora, zaokupljneosti poslom, zbog pretjerivanja u jelu i piću, zbog bolesti, straha od seksualnog neuspjeha, osjećaja neprivlačnosti (srama), predrasuda, ne zbog samih godina.
Ljubav je moguća i u šezdesetoj (i kasnije). I baš zna biti poseno lijepa. Neopterećena problemima koje obično muče mlade ljude, a obogaćena iskustvom, zajedništvom, osjećajima, mudrošću.

 

ostavite svoj komentar