Maksimalno iskoristite ormar

Prostora u ormaru nikada dovoljno…

Možda je vrijeme za neke promjene, prvenstveno rješavanje onih stvari koje zauzimaju dragocjeni prostor i skupljaju prašinu. A takvih se gotovo uvijek nađe.

Zatim možemo razmisliti o dodatnim policama ili razmaku između njih. Naime, više polica i manji razmak između njih omogućavaju bolji raspored i preglednost stvari – bez urušavanja, bolje se sortiraju stvari.

Dobro je razmisliti i o tome da je praktičnije vješati odjeću na vješalice umjesto klasičnog slaganja na police. Čak i tzv. T-shirt majice, puloveri i gotovo sva druga vrsta odjeće može se vješati. Na taj način u ormar stane više robe koja se manje gužva. Poželjno je da vješalice budu od iste vrste jer se i na taj način štedi prostor. Na vješalice se mogu staviti i dodaci koji omogućavaju da se dodatno iskoristi (za još jednu vješalicu ili za vješanje nekih dodataka poput remena, marame ili sličnog).

Dno ormara često je nedovoljno iskorišteno. Nekoliko kartonskih ili plastičnih kutija da se dobro iskoristiti za čarape, remenje, rukavice, marame ili neke druge manje odjevne dodatke.

Vrata ormara također se daju iskoristiti. Na unutarnju stranu vrata možemo nalijepiti ogledalo cijelom dužinom ili pak na čavliće ili neke prikladne male vješalice objesiti kravate, marame, remenje i sl. Danas postoji pravi niz dodataka koji nam mogu pomoći da maksimlano iskoristimo prostor, bilo gdje u domu.

Image by Anna Lisa from Pixabay

ostavite svoj komentar