Muči vas problematična koža?

Koji su mogući uzroci…

Premda je problematična koža u velikoj većini slučajeva posljedica hormonskog disbalansa, genetskog nasljeđa, stresa i nepravilne prehrane kadkad je uzrok problema jednostavno – nečist kozmetički pribor.
Nečist kozmetički priibor osobito ugrožava masnu kožu, koja je i inače sklonija aknama i sličnim problemima.
Četkice kojima nanosimo rumenila, sjajila, piuder i sl. potrebno je oprati barem jednom u tjedan dana. Samo 5% žena to čini. Ostale to čine rijetko, u najvećem broju – nikada. Četkice upotrebljavaju onoliko dugo koliko im potraje kozmetički proizvod, a u vlaknima četkica zadržavaju se milijuni bakterija što se negativno odražava na stanje kože.

Drugi problem je korištenje proizvoda kojima je istekao rok trajanja. Premda je na svakom proizvodu istaknut rok trajanja malo tko nakon kupovine kontrolira datum. Uglavnom proizvode koristimo dok ih ne potrošimo.
Maskare bismo npr. trebali baciti nakon šest mjesci upotrebe bez obzira je li sadržaj potrošen. Puderi i ruževi za usne mogu se koristiti do godinu dana, a sjejila, rumenila do dvije godine.

Četkice treba oprati antibakterijskim sapunom ili dječjom kupkom. One koje upotrebljavamo češće, češće bismo trebali i oprati. Nakon pranja treba ih ostaviti da se posuše na ručniku ili sličnoj tkanini. Ne preporuča se sušiti ih horizontalno kako se voda ne bi slijevala u dršku i uništila ljepilo koje drži vlakna. Kada dlake na četkama ispradaju, a drška više nije čvrsta, četkicu treba zamijeniti.

Također redovito treba prati jastučiće kojima nanosimo puder. U suprotnom na kožu nanosimo nečistoće, masnoće i bakterije zbog kojih naša koža neće biti lijepa.

ostavite svoj komentar