Par savjeta za uređenje kupaonice

Kupaonica je vrlo intimno mjesto i njenom uređivanju valja posvetiti posebnu pažnju u cilju stvaranja ugodnog, svijetlog, vedrog prostora u kojem ćemo rado boraviti i obavljati svakodnevne higijenske i druge aktivnosti.

Prilagodljivi budžet
Od presudne je  važnosti odrediti budžet za uređenje kupaonice te se nastojati pridržavati istoga. Uz osnovni budžet valja pridodati i dodatnih 15 do 20 % za neplanirane radove i/ili količine materijala. Ostane li viška sredstava, lako će se pronaći rješenje, dok bi suprotan scenarij bio puno manje ugodan – mogli bismo ostati bez novca potrebnog za realizaciju nečeg drugoga što nam je također važno.

Štednja prostora
Pravila nalažu minimalne razmake, ali valja im pridružiti i individualne (osobne) potrebe i očekivanja. Kupaonica je mjesto u kojem se trebamo osjećati dobro te se baviti sobom i svojom intimom, a to nije lako u jako skučenom prostoru.Towels, Blue, Turquoise, Grey, Colorful

Detalji
Kvaliteta mase za fugiranje i lajsni za rubove detalji su kojima najčešće ne pridajemo potrebnu pažnju. Izaberemo li one lošije kvalitete ili neprikladne boje, neće nam pomoći niti najkvalitetnija i najljepša keramika. Što se galanterije (kupaonskog namještaja) tiče nije loše pričekati, jedno vrijeme koristiti toaletni prostor i korištenjem uvidjeti što nam treba i gdje to postaviti.Handmade, Soap, Cold Process, Craft

Trendovi
Ono što je danas „in“ sutra najvjerojatnije neće biti, stoga je dobro je razmišljati praktično i na duge staze. Renoviranje kupaonice nije jednostavan proces, ne radimo to često. Ljubitelj trendova mogu kupaonicu opremiti modnim detaljima koji se relativno lako mijenjaju: saponijerama, kutijama za pohranu stvari, vješalicama, ručnicima, zavjesama i dr.

Boje

Kupaonica je najčešće najmanja prostorija u domu. Izbor boja svakako bi trebao ovisiti o veličini prostora i o tome ima li kupaonica tijekom dana pristup prirodnom svjetlu. Savjet su mirne, tople i umirujuće boje ili pak neutralne, s jarkim, izraženijim detaljima. Ljubav prema nekoj boji uvijek možemo izraziti korištenjem dodataka koji se lako mogu zamijeniti ukoliko nam dosade – bojom ručnika, kutijicama, cvijećem, ogledalom ili dr.

Photos courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar