Ne zapostavite jedno drugo

Ne zapostavite jedno drugo

Pogledajte časopise na kiosku, barem jedan od njih imat će naslov nalik na ‘Kako održati zaljubljenost’ ili ‘Je li mu nogomet važniji od vas?’ Trebate biti dobri prema sebi kako biste se dobro osjećali u svojoj koži. Ne zaboravite da djeca uče na primjerima. Ako ste vi sretni i nasmijani te se izvrsno zabavljate s partnerom, i djeca će imati bolje izglede da postanu sretni ljudi koji imaju čvrste, stabilne veze. Potrudite se više vremena provoditi s partnerom. Nemojte biti prožeti isključivo djecom, poslom, vođenjem kućanstva ili privatnog biznisa, da zaboravite sami izlaziti s partnerom.
Vaša djeca moraju znati da imate vlastiti život i da niste samo njihovi mama i tata.

Evo što vam je činiti:

Izlazite – samo vas dvoje; ne morate potrošiti novac na večeru ili kino, prošetajte se, nadišite svježeg zraka u parku, činite nešto zajedno, bez djece. Ako ste toliko zauzeti da to niste učinili već tri tjedna, nabavite kalendar i zapišite svoje izlaske u njega. Neka to bude pravilo: ako je nešto na kalendaru, nitko se ne smije povući iz toga.
Održavajte ljubavni zanos – možda je došlo vrijeme da i vođenje ljubavi zapišete u kalendar; to ne zvuči baš romantično… udvarajte se jedno drugome, ne zaboravite na poljupce i zagrljaje te se trudite obnoviti vrijeme kada ste se trudili osvojiti i zadržati jedno drugo. Učinite nešto posebno za partnericu/ra – pošaljite ljubavnu poruku uz sendvič, donesite kući bomobonijeru ili što već voli onda kad joj i nije rođendan .U svakom slučaju, pokazujte jedno drugome da se volite.
Ne zaboravite na važne riječi – morate davati jedno drugome na znanje da ju/ga volite, da vam je važna i poseban, a to sve možete kroz riječi, sms poruke, neki mail…, telefonski poziv ‘zovem samo da ti kažem da te volim’… zašto je to tako teško svima nama, koliko je potrebno vremena da to naučimo… čitav život vjerojatno… a kad dođe kraj, žalit ćemo što nismo češće rekli – važan si mi, volim te…
Nikada si nemojte pomisliti ‘Pa ona to zna’ ili ‘Nije sad trenutak’. To su obične gluposti. Svakom čovjeku je važno to čuti. I svaki trenutak za to je odličan.
Najvažnije što otac može učiniti za djecu jest da voli njihovu majku! – T. Hesburgh
Naravno da prethodna izjava vrijedi i obrnuto!!!

Važne stvari koje trebate govoriti partneru:

Volim te
Ti si za mene nešto posebno
Cijenim ovo što radiš.
Hvala ti.
Nedostaješ mi.
Molim te.
Hoćemo li izaći nekamo?

Sve što učinite zajedno poruka je za vašu djecu. Ako ste ljubazni i pravedni jedno prema drugome, djeca uče da se tako trebaju ponašati prema braći, sestrama, prijateljima. Uz to, način na koji vide kako vi rješavate međusobne sukobe će biti od značajne važnosti. Oni će to preslikavati u vlastite odnose jednog dana…

ostavite svoj komentar