Obojimo dječju sobu

Djeca vole vesele, razigrane boje, oblike, premete…

Zato dječje sobe trebaju biti baš takve. No, moramo paziti da se previše ne zaigramo. Posljedice mogu kiti kaotične, nespretne kombinacije koje na kraju mogu djelovati tako da izazivaju neugodu. Zato se preporučuje koristiti maksimalno tri boje..

Jednostavni savjeti

Prilikom odabira treba boje uskladiti i sa svim drugim elementima u sobi (namještaj, zavjese, tepih, jastučići, rasvjetna tijela).

Tople boje (poput crvene i narančaste) pružaju toplinu, ali također djeluju stimulativno (potiču energiju), pa kao posljedicu možete imati nemirno dijete. Ove boje preporučaju se kod sitnijih detalja (ukrasni jastučić, detalj na zavjesama i sl.).

Zemljani tonovi nisu baš čest, ali su vrlo dobar izbor za dječju sobu. Djeluju umirujuće i pozitivno. Veselost i razigranost uvijek mogu doći u nekim detaljima.

Bijela boja preporuča se u malim sobama jer reflektirasjući puno svjetlosti vizualno povećava prostor. No , bijala je pomalo sterilna, pa ukoliko se opredijelite za nju, dodajte više toplih, veselih detalja.

Zelena je osvježavajuća, boja samopouzdanja i smirenosti. Ukoliko se odlučite na zelenu nećete pogriješiti. Pripazite samo na jačinu (ne pretamna) i na kombiniranje sa drugim bojama.

Plava boja prostoru daje dubinu, i sklad. Ima povoljan utjecaj na koncentraciju.

Naravno, tu su i želje malog vlasnika sobe. Budite otvoreni, pokušajte zajednički stvoriti prostor u kojem će vaše dijete voljeti boraviti. Prepustite djeci izbor kod lako promjenjivih detalja.

ostavite svoj komentar