Odluka

I sloboda izbora…

Zbog istraživanja vezanog uz njihovu novu knjigu bračni par, recimo da se zovu Ana i Matko, provodili su sate u knjižnici. U jednom je trenutku za stol do njihovog sjela je mlada žena s djevojčicom kojoj je otprilike bilo pet godina. Djevojčici je bilo dosadno dok je njezina majka prelistavala literaturu pa je počela stvarati buku. Takve stvari uvijek ometaju druge čitače pa tako i naš bračni par. Matko i Ana pogledavali su mladu ženu pogledom ‘učinite nešto’, ‘ovo nije prihvatljivo’ i sl.
U jednom je trenutku djevojčica počela otimati olovku svojoj majci koja je to poprilično strpljivo podnosila. Ana je u tome trenutku prišla djevojčici i pružila joj svoju olovku kao zamjenu za majčinu. Dala joj je i papir i započela razgovor s djevojčicom. Uskoro su njih dvije veselo čavrljale, crtale i zabavljale se, a za to vrijeme majka od djevojčice uspjela je pročitati ono što je trebala, zapisati bilješke i fotokopirati neke stvari. Bila je beskrajno zahvalna Ani na njezinom uviđavnom ponašanju.

Ana je mogla, i nitko joj ne bi zamjerio, prigovoriti majci zbog ponašanja djevojčice, ali je donijela odluku da neće dodatno komplicirati stvar, nego upravo suprotno. Na kraju priče bila je zadovoljna, upoznala je jednu krasnu djevojčicu, a njezinoj majci omogućila da napravi nešto što joj je bilo važno – naime, mlada je majka uz djevojčicu pokušavala završiti svoje obrazovanje kako bi mogla zadržati postojeći posao.

ostavite svoj komentar