Osiguranje automobila

Isplati se informirati i usporediti ponude…

Osnovno je osiguranje obavezno i cijene takvog osiguranja uglavnom su vrlo slične. Cijene kasko osiguranja variraju od jedne do druge osiguravajuće kuće i isplati se provjeriti ponudu. Kada suzite svoj izbor na nekoliko osiguravatelja, nazovite ih (neki imaju besplatne telefone) kako biste dobili detaljan proračun. Za automobil u kompaktnoj klasi odstupanja nisu velika, ali treba se raspitati – možda osiguravateljska kuća ima kakav prigodni popust, akciju ili paket osiguranja.
Sa svakom godinom (ukoliko nemate prometnih nezgoda) trebali biste dobiti dodatnih 5% popusta na osnovno osiguranje. Za deset godina možete doseći maksimalnih 50% popusta, što je odličan popust. Slično je i sa kasko osiguranjem vozila: godišnji popusti iznose 10% , a za pet godina možete dostići maksimalnih 50% popusta.
Nakon pet godina starosti automobila dolazi slijedeća generacija tog modela, a za ovu rezervni dijelovi i servisi postaju jeftiniji. Tada možete razmisliti o tome da uplaćujete djelomični kasko – onaj koji pokriva određene tipove nezgoda ili da kasko ne uplaćujete uopće.

ostavite svoj komentar