Otirač pred vratima

Dobrodošlica i prvi dojam…

Prljav, neprikladan, ugažen ineodržavan sasvim sigurno neće impresionirati nikoga i neće poželjeti dobrodošlicu niti vama niti vašim gostima
Ulazni prostor u dom prvo je što će dočekati svakoga tko ulazi u njega. Otirač je i dobrodošlica i podsjetnika gostima da obrišu o njega đonove svoje obuće. Većina nas kod usisavanja i čišćenja ostatka doma zaboravlja na otirače pa oni vremenom postaju prava staništa prljavštine, bakterija i grinja koje onda unosimo u svoj dom.

ID-100144257Barem jednom u tjedan dana valjalo bi istresti otirač, usisati ga i po potrebi (i mogućnosti) oprati, ukloniti mrlje od blata i sl. Kod čišćenje treba otirač okrenuti i očistiti i donju stranu kao i podlogu na kojoj stoji.
Vrlo je korisno otirač povremeno nasprejati nekim dezinfekcijskim sredstvom koje će držati podalje bakterije i grinje.

Često prilikom ulaska u kuću na otirač odlažemo vrećice i torbe iz kupovine, a poslije iste odlažemo na stolice, police, pa čak i stolove i kuhinjske plohe. Takvo postupanje svakako treba izbjegavati.
Ukoliko vam je dosadio vaš stari otirač, a još uvijek je funkcionalan, ne odbacujte ga. Možda ga možete staviti pred neka druga vrata, osvježiti, doraditi, prebojati… U prodavaonici boja i lakova nabavite akrilnu boju, prikladan kist, u prodavaonici tipa ‘uradi sam’ možda neku aplikaciju i kreirajte vaš jedininstveni otirač.

U trgovinama postoji uistinu veliki izbor otirača – raznih boja, dimenzija, materijala… Skupljih i onih povoljnijih. Možda nije zgorega potrošiti koju kunu više za kvalitetniji i dugovječniji otirač.
Svoje goste možete dočekati nekim zanimljivim ili pak duhovitim otiračem s natpisom. I vama samima biti će ugodnije ulaziti u svoj dom ukoliko već na ulazu osjetite toplinu, dobrodošlicu i dio sebe ugradite i u taj dio doma.

“Green Door Mat”- Image courtesy of Stoonn / FreeDigitalPhotos.net
“Slippers In The House” – Image courtesy of podpad / FreeDigitalPhotos.net

ostavite svoj komentar